Vertaal deze pagina naar:

ALLE REGERINGEN ZIJN WERELDWIJD AFGEZET!

13-08-2023

Alle landen zitten nu in een staat van beleg: Martial Law.

Alle regeringen zijn afgezet.

Meer nieuws volgt.


BRICS: 90% van de olieverkoop kan niet langer in Amerikaanse dollars worden betaald

De op handen zijnde BRICS-uitbreiding gaat de geopolitieke machtsbalans verschuiven, maar zal ook enorme gevolgen hebben voor de VS. Concreet betekent dit dat de opname van bepaalde landen in de economische alliantie van de BRICS ertoe leidt dat 90% van de olieverkoop niet langer in Amerikaanse dollars wordt afgerekend.

Een groot aantal landen hebben toetreding tot de BRICS-alliantie gezocht, en velen van hen beschikken over aanzienlijke oliereserves. Bovendien zou de opname van Saoedi-Arabië en de daaropvolgende verschuiving van de dollar de internationale handelsmarkt kunnen veranderen.  Het zal bovendien de-dollarisering versnellen, met opmerkelijke gevolgen voor de Verenigde Staten.

Het was een nogal interessant jaar voor het BRICS-blok

Het collectief heeft ongetwijfeld zijn meest vitale moment in de tijd meegemaakt, met expansie en prominent economisch beleid. Bovendien kunnen die twee dingen een enorme impact hebben op de geopolitieke sector. De status quo transformeren en de machtsverhoudingen verschuiven.

Een essentieel aspect daarvan hangt af van welke naties worden betrokken bij de uitbreidingsinspanningen van het blok. Concreet zou de BRICS-alliantie ertoe kunnen leiden dat 90% van de olieverkoop niet langer in Amerikaanse dollars wordt afgerekend. Dat zou echter afhangen van de opname van Saoedi-Arabië in het blok.

Bron: https://watcher.guru/news/brics-90-of-oil-sales-could-no-longer-settle-in-us-dollars