Vertaal deze pagina naar:

DE HUIDIGE TAFELRONDE IS EEN VERZAMELPUNT VAN GEWICHTIGE MENSEN MET GROTE POLITIEKE EN ECONOMISCHE BELANGEN!

23-02-2023

Wie zijn de leden van deze gewichtige club? Ontdek het zelf door ook onderzoek te doen!

Doe ook onderzoek, bekijk de video's!


Financieel toezichthouders, een minister en het Nederlandse bedrijfsleven: de huidige Tafelronde is een verzamelpunt van gewichtige mensen met grote politieke en economische belangen.

Elke zes weken komen zij informeel samen in het rustieke kasteel De Wittenburg in Wassenaar. De Tafelronde lijkt daarmee een uiterst comfortabele mogelijkheid te bieden om te lobbyen.

Toch stellen de huidige leden dat er van lobby of beïnvloeding geen sprake is, althans niet meer dan bij de gemiddelde tennisclub. Wie dit gelooft zal vast ook de COVID prikjes hebben genomen...

Let op! U moet eerst lid worden van de onderstaande website (zie de onderstaande link) om meer te kunnen lezen over de bovenstaande informatie.


Steun ook onze Waarheidskrant, De Nieuwe Media, zodat wij U op de hoogte kunnen blijven brengen van dit soort nieuws en berichten.

Klik hier om lid te worden van onze Waarheidskrant.


Meer info over de bovenstaande info:

https://www.ftm.nl/artikelen/minister-toezichthouders-industrie-tafelronde

Een stukje geschiedenis over de VOC


Nederland heeft een rijke financiële traditie, die behalve van successen ook bol staat van speculaties, schandalen en schurken.

In de 17e en 18e eeuw waren Amsterdamse bankiers de financiers van de wereld. Ze pionierden met nieuwe vormen van geldverstrekking, die nog altijd gangbaar zijn. Crises sloegen toe, banken vielen om, reputaties werden gebroken, speculanten sloegen hun slag of leden zware verliezen.

De VOC was in 1602 de eerste multinationale onderneming gebaseerd op aandelenkapitaal, de tulpenbollengekte van 1637 was de eerste speculatieve bubbel ter wereld. Nederlandse bankiers bedachten een revolutionair systeem om slavernijplantages te financieren. Tegenwoordig faciliteert de Amsterdamse Zuidas het type financieel-juridische dienst- verlening dat van Nederland 's werelds grootste doorstroomland van kapitaal heeft gemaakt.

Van de VOC tot de Zuidas: Gokkers & Graaiers vertelt aan de hand van een reeks kleurrijke hoofdrolspelers het verhaal van Nederland als bakermat van het moderne kapitalisme, vol onderbelichte schandalen en schaamteloze streken.

Deze tijd roept steeds meer vragen op!


En de antwoorden zijn steeds moeilijker te vinden.

Macht laat zich nu eenmaal niet graag controleren.