Vertaal deze pagina naar:

DE ONTMASKERING VAN ECONOMISCHE WAARHEDEN

03-08-2023

Belangrijk artikel over de wijziging van het monetaire systeem, goud, zilver, crypto, grondstoffen, nieuws, macro, commentaar en de ontmaskering van economische waarheden.


Hieronder kun je diverse Tweets (vanuit het Engels vertaald) lezen van de afgelopen uren/dagen.

"Zuid-Afrika zegt dat er op de top een aankondiging zal komen over de uitbreiding van BRICS, wat een enorme verschuiving in de wereldorde zal betekenen..."

"Staatshoofden uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika zullen een uitspraak doen over de uitbreiding van de groep wanneer ze elkaar later deze maand ontmoeten…"

"De mainstream reageert verbaasd over de kredietverlaging in de Verenigde Staten. Dit is het bewijs dat propaganda over de hele wereld bestaat..."

Bron: https://twitter.com/goldtelegraph_

De tijd staat nu aan de kant van het goud


Bericht van 27 mei 2023

Sinds 1700 zijn er ongeveer 750 valuta's geïntroduceerd, maar slechts 20% bestaat vandaag, allemaal aanzienlijk gedevalueerd. Als we bijvoorbeeld terugkijken naar 1850, zien de belangrijkste valuta's er toen drastisch anders uit dan nu. Ondanks het bestaan van de dollar, het pond en de Zwitserse frank in die tijd, bestaan veel van de belangrijkste valuta's van die tijd niet meer.

Allemaal weg om er maar een paar te noemen...


  • Franse Frank
  • Nederlandse gulden
  • Oostenrijks-Hongaarse gulden
  • Pruisische Thaler
  • Ottomaanse Lira

Hoewel sommige mensen de opkomst van digitale valuta van de centrale bank in twijfel trekken of zelfs belachelijk maken, is deze ontwikkeling inderdaad de volgende stap in de evolutie van het monetaire systeem*.

*) Het monetaire systeem is een kunstmatig bedacht systeem door mensen. Aan het begin van het systeem staan mensen met een idee. Mensen met een bepaald idee over de economie, transacties en de inrichting van de samenleving.

De meest prangende vraag is of sommige van deze digitale valuta's zullen worden ondersteund door tastbare activa. We zijn al getuige geweest van initiatieven van landen over de hele wereld om goud opnieuw te vestigen als ruilmiddel en rekeneenheid, als aanvulling op zijn welbekende rol als betrouwbare waardeopslag. Zoals:

1. Ghana koopt olie met goud in plaats van met Amerikaanse dollars.

2. Rusland en Iran werken aan een nieuwe stablecoin ondersteund door goud om te kunnen concurreren met de dollar.

3. Afgelopen april hoorden we dat Vladimir Poetin het idee bespreekt om de roebel aan goud en andere goederen te koppelen.

4. Naar verluidt overweegt BRICS zijn nieuwe valuta te ondersteunen met goud en andere waardevolle grondstoffen, waaronder zeldzame aardmetalen. Meer dan 30 landen, waarvan er vele opmerkelijke grondstoffengrootmachten zijn, hebben interesse getoond om zich aan te sluiten bij BRICS.

5. Zimbabwe heeft onlangs een nieuwe door goud gedekte digitale valuta geïntroduceerd.


Momenteel worstelen tal van opkomende markten met een schuldencrisis!

Begin mei 2023 had de schuld van 18 ontwikkelingslanden een noodlijdend niveau bereikt.

De totale schuld in deze opkomende markten is gestegen tot een recordhoogte van meer dan 100 biljoen dollar, wat neerkomt op ongeveer 250% van het bbp. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van de $ 75 biljoen die in 2019 werd geregistreerd.

Terwijl dit zich afspeelt in opkomende markten, gaan de Verenigde Staten door een circus in Washington, terwijl we allemaal hebben toegekeken hoe het schuldenplafond zich afspeelt.

Vorige week (eind april/mei 2023) suggereerde Ray Dalio dat hij niet voorziet dat wetgevers de Verenigde Staten in gebreke zullen stellen. Hij uitte echter zijn bezorgdheid dat ze er nog steeds niet in zullen slagen om een levensvatbare langetermijnoplossing voor de schuldensituatie te vinden, wat uiteindelijk zou kunnen leiden tot een rampzalige financiële ineenstorting.

Frank Giustra beweert dat de onderhoudskosten van de Amerikaanse schuld onhoudbaar zijn en dat de inflatie blijvend is, tenzij we een herstructurering van het monetaire systeem zien. 

Terwijl de schaduw van een wereldwijde schuld van $ 305 biljoen groter wordt en de trend van de-dollarisatie versnelt, slaan centrale banken, de uitgevers van fiatvaluta, agressief goud in. Vraag jezelf af waarom. Met nul tegenpartij risico dient goud als de basis van stabiliteit voor veel centrale banken over de hele wereld.


Welke rol gaat NESARA / GESARA spelen in onze toekomst?

Welke ontwikkelingen en positieve veranderingen zijn daar mee gemoeid?

Is de aanschaf van ZIM dollars om humanitaire projecten te gaan doen onze oplossing?

Is de aankoop van bepaalde buitenlandse valuta een gouden greep om onze wereld om te vormen naar een wereld van liefde, voorspoed en overvloed?


Ga zelf onderzoek doen en informeer jezelf en anderen!

Meer info ► https://www.freelifeworld.info/