Vertaal deze pagina naar:

DE SLAG OM MARIUPOL IN DE OEKRAINE KOMT TOT EEN EINDE!

28-03-2022

Update: Terwijl westerse media je vertellen dat Rusland faalt, gaf #Oekraïne's zwaarste en meest getrainde regiment - het #Azovbataljon - zich massaal over in de belegerde stad Mariupol.

Bron ► https://www.facebook.com/518953071/videos/387559609852154

De staatsgreep van 2014 vernietigde Oekraïne als staat, bracht het nazisme in regeringskantoren en het leger, droeg bij aan een burgeroorlog die minstens 10.000 mensen heeft gedood, en bracht Europa op de rand van een grote oorlog. De CIA heeft ruime ervaring in een staatsgreep tegen gekozen presidenten.

Bron ► https://steigan.no/2022/03/bakgrunnen-vesten-samarbeidet-med-nazister-for-a-gjennomfore-kuppet-i-ukraina-i-2014/

Ondertussen blijven de getuigenverklaringen over de misdaden van AZOV in met name Mariupol binnenstromen. Er is wat ons betreft geen twijfel meer mogelijk wie in feite de stad verwoest heeft en verantwoordelijk is voor de vele burger slachtoffers.

Telegram kanaal Donbass ► https://t.me/berichten_uit_Donbass

Er komen steeds meer civiele getuigenissen over de misdaden van AZOV naar buiten!


Het Azovbataljon (Oekraïens: Батальйон Азов) is een in mei 2014 opgerichte Oekraïense militie, die onderdeel uitmaakt van de Oekrainse Nationale Garde en valt onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het bataljon is gevestigd in Marioepol aan de kust van de Zee van Azov.

Meer info over het AZOV bataljon, zie link hieronder:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Azovbataljon


Bericht via onze verslaggever Pascal Hillebrand (woonachtig in de Oost-Oekraïne):

"De enige manier om de republieken Donetsk en Lugansk te helpen, was door hen militaire bijstand te verlenen. Wat Rusland deed. Er waren twee opties:


De eerste was om ons te beperken tot het grondgebied van de DPR en LPR binnen de administratieve grenzen van de regio's Donetsk en Lugansk, zoals bepaald in de grondwetten van de republieken. Maar dan zouden we te maken krijgen met een constante bevoorrading van troepen die betrokken zijn bij de zogenaamde gezamenlijke strijdkrachtenoperatie van de Oekraïense autoriteiten.

Daarom is gekozen voor de tweede optie, waarbij in heel Oekraïne wordt opgetreden met demilitariserings- en denazificatiemaatregelen. Het verloop van de operatie bevestigde de juistheid van deze beslissing", aldus het Russische ministerie van Defensie.


Nu de strijd om Mariupol ten einde loopt en het Russische leger en de DPR (Volksrepubliek Donetsk) de controle over het grootste deel van de stad hebben overgenomen, worden burgers massaal geëvacueerd en horen we steeds meer verhalen over de verschrikkingen die zijn begaan door de strijders van het Azov-regiment.

Zo gingen we op 23 maart 2022 naar Volodarskoye (omgedoopt tot Nikolskoye door de post-Maidan Oekraïense autoriteiten), waar veel burgers die West- en Centraal Mariupol ontvluchten naartoe worden gebracht om te worden geregistreerd en van waaruit ze bussen kunnen nemen naar Berdiansk, Donetsk of Rostov.

Terwijl ze wachten in de rij voor de check-in of in de bus die hen naar hun gekozen bestemming zal brengen, praat ik met een aantal van hen. Ze bevestigen allemaal dat de Azov-strijders Mariupol-burgers uit hun flats verdreven en gebruikten als schietschijven. Erger nog, ze werden ook neergezet in de buurt van de schuilkelders waar vrouwen, kinderen en ouderen neergeschoten, wetende dat ze het leven van deze burgers in gevaar brachten!

Een vrouw vertelde ons ook dat de Azov-strijders zich in de buurt van een school hadden gevestigd om de huizen te bombarderen! Zij en haar buurvrouw in de schuilkelder beschreven de Azov-strijders als echte nazi's en verklaarden dat ze rondliepen met hakenkruizen en andere nazi-symbolen duidelijk zichtbaar op hen.

Een man vertelde ons ook hoe de Azov-strijders al het voedsel dat nog aan de bewoners van een wijk in Mariupol werd verkocht, meenamen, zodat ze niets te eten hadden. Hij meldde ook dat de families van Azov-strijders zich in schuilkelders in de metaalfabrieken van Mariupol bevonden, waar ze burgers als slaven gebruiken, die voor hen moeten werken om wat water te krijgen.

Zie het verslag gefilmd in Volodarskoye, met Franse ondertiteling.

Link video ► https://youtu.be/HYsx7-F4Fw8Verschillende van deze burgers bevestigden dat Azov-strijders en Oekraïense legersoldaten geen burgers uit Mariupol lieten vertrekken, door hen als gijzelaars en menselijk schild te gebruiken!


Een vrouw zei dat Oekraïense soldaten hadden geschoten op burgerauto's die probeerden Mariupol te verlaten, een getuigenis dat werd bevestigd door een andere burger die zag dat haar auto het doelwit was van Oekraïense eenheden toen ze de stad probeerde te ontvluchten, ondanks het feit dat het woord 'Kinderen' prominent op het voertuig was geschreven. Haar dochter raakte gewond door het geweervuur. Een andere burger bevestigde dat Oekraïense soldaten zelfs op kinderen schoten en dat ze niets deden om de burgers te helpen, die alleen konden evacueren dankzij Russische soldaten.

Gisteren werd de DPR-vlag geïnstalleerd op het gemeentebestuur van Mariupol, en het hoofd van de republiek, Denis Pushilin, ging daar met Russische afgevaardigden heen om humanitaire hulp te verlenen, waarmee de overname van de stad werd gemarkeerd. Volgens de laatste gegevens staat 80% van de stad nu onder de volledige controle van Russische en DPR-troepen. De overgebleven strijders van het Azov-regiment hebben hun toevlucht gezocht in de door de USSR ontworpen schuilkelders in de industriële zones, die hen een laatste toevluchtsoord bieden. Russische troepen en de DPR-volksmilitie elimineren hen in deze gebieden om de bevrijding van Mariupol te voltooien. De slag bij Marioupol zou dus over een paar dagen voorbij moeten zijn, zoals Denis Pushilin had aangekondigd.

Op dit moment zijn meer dan 82.000 burgers erin geslaagd Mariupol te evacueren en enkele duizenden vluchten elke dag, wat het DPR-ministerie van Noodsituaties ertoe bracht een verwarmde tentenstad in Bezymennoye op te zetten om de ononderbroken stroom vluchtelingen op te vangen. De auto's van burgers die de stad zijn ontvlucht, staan ​​nu in een lange rij op enkele kilometers van de ingang van het dorp.

Op een meer algemeen niveau heeft het Russische leger zijn nieuwe cijfers over militaire verliezen aan beide kanten bekendgemaakt. Het Russische leger heeft aangekondigd dat het sinds het begin van de speciale militaire operatie in Oekraïne 1.351 doden en 3.825 gewonden heeft. Van zijn kant zou het Oekraïense leger 14.000 onherstelbare verliezen hebben geleden (soldaten gedood) en 16.000 soldaten gewond.

In termen van materiële verliezen werden van de 2 416 tanks en andere gepantserde voertuigen waarover het Oekraïense leger beschikte, 1 587 vernietigd, van de 1 509 artillerie- en mortierstukken werden 636 vernietigd, werden 163 meervoudige raketwerpers (van de 535) vernietigd vernietigd, werden 112 vliegtuigen (van de 152), 75 helikopters (van de 149) en 35 Bayraktars (van de 36) ook gesloopt. Op het gebied van luchtafweer werden 148 van de 180 S-300- en Buk-systemen die Oekraïne had vernietigd, evenals 117 van de 300 radars.

In de Donbass heeft de LPR nu 93% van zijn grondgebied bevrijd en de DPR 54%. De volksmilities van beide republieken hebben ook 113 tanks en andere gepantserde voertuigen teruggevonden die voorheen eigendom waren van het Oekraïense leger, evenals 138 Javelin antitankraketwerpers en 67 NLAW antitankraketwerpers.

Het Russische leger legde tenslotte ook zijn tactische keuze uit om niet alleen in de Donbass aan te vallen om de DPR en de LPR te verdedigen. Een verklaring die aansluit bij mijn hypothesen over de redenen voor deze keuze."De enige manier om de republieken Donetsk en Lugansk te helpen, was door hen militaire bijstand te verlenen. Wat Rusland deed. Er waren twee opties.

De eerste was om ons te beperken tot het grondgebied van de DPR en LPR binnen de administratieve grenzen van de regio's Donetsk en Lugansk, zoals bepaald in de grondwetten van de republieken. Maar dan zouden we te maken krijgen met een constante bevoorrading van troepen die betrokken zijn bij de zogenaamde gezamenlijke strijdkrachtenoperatie van de Oekraïense autoriteiten.

Daarom is gekozen voor de tweede optie, waarbij in heel Oekraïne wordt opgetreden met demilitariserings- en denazificatiemaatregelen. Het verloop van de operatie bevestigde de juistheid van deze beslissing", aldus het Russische ministerie van Defensie.

Na de slag om Mariupol zullen Slaviansk en Kramatorsk de twee belangrijkste veldslagen zijn om de bevrijding van de Donbass te voltooien. En gezien het grote aantal Oekraïense soldaten dat zich in deze twee steden heeft verzameld, lijken deze veldslagen helaas net zo verschrikkelijk, zo niet meer, dan die in Marioupol."

Door: Christelle Néant

Bron ► https://www.donbass-insider.com/2022/03/26/the-battle-for-mariupol-is-coming-to-an-end-and-civilian-testimonies-on-the-crimes-of-azov-are-multiplying/


De bevolking zelf aan het woord!


Tip: Zet de ondertiteling aan in het Engels, zodat het te volgen is wat er wordt gezegd.