Vertaal deze pagina naar:

DEFENDER EUROPE 22

10-05-2022

Bericht voor alle journalisten en publicisten van onze trouwe lezers van de Waarheidskrant van De Nieuwe Media!


WIESBADEN, Duitsland


De activiteiten van DEFENDER-Europe 22 beginnen deze maand (mei) in negen landen in Europa en duren tot en met juni.

DEFENDER-Europe 22 is een grootschalige V.S., door het leger van Europa en Afrika geleide, multinationale, gezamenlijke oefening ontworpen om paraatheid en interoperabiliteit tussen de VS op te bouwen en NAVO-bondgenoten en partners.

De planning voor deze oefening begon in 2021 en is niet in reactie op een specifieke dreiging of tegenstander.

V Corps zal het bevel voeren over de DEFENDER-Europe 22-troepen. Oefenactiviteiten omvatten meerdere live-vuuroefeningen, wegmarsen en rivierovergangen.

DEFENDER-Europe 22 omvat meer dan 3.268 V.S. en 5.887 multinationale militairen uit 11 geallieerde en partnerlanden, waaronder Denemarken, Estland, Duitsland, Frankrijk, Letland, Litouwen, Nederland, Polen, Slowakije, Zweden en Groot-Brittannië.

De grootschalige verplaatsing van troepen en uitrusting voor deze oefeningen vereist uitgebreide steun van elk van de gastlanden, wat het belang aantoont van bondgenoot- en partnerinvesteringen in de Europese militaire paraatheid en defensie.

"DEFENDER-Europa en de bijbehorende en gekoppelde oefeningen tonen expliciet onze toewijding aan de Europese veiligheid en aan het handhaven van interoperabiliteit met onze NAVO-bondgenoten en partners", zei generaal Christopher Cavoli, V.S. Leger Europa en Afrika bevelvoerende generaal.

"Door middel van oefeningen als deze zijn we bereid om elke centimeter van het NAVO-grondgebied te verdedigen met een sterke, geloofwaardige strijdmacht om ervoor te zorgen dat we samen sterker blijven bij elke vorm van agressie."


Tijdens DEFENDER-Europe 22-activiteiten zijn er verschillende mediamomenten gepland


Journalisten die aan onze distributielijst willen worden toegevoegd, kunnen een e-mail sturen naar media@army.mil, of zich abonneren op onze RSS-feed op www.EuropeAfrica.army.mil/PressReleases.

Volg het laatste nieuws en informatie over DEFENDER-Europe 22 op:

www.EuropeAfrica.army.mil/DefenderEurope

https://www.europeafrica.army.mil/Portals/19/documents/Infographics/DE22%20Factsheet%20.pdf?ver=Sz9mrh0GxIMTAd1i--z0OQ%3d%3d