Vertaal deze pagina naar:

GESPREKKEN UIT RUSLAND OVER DE OEKRAINE EN EUROPA

27-08-2022

Hoe het leven van onafhankelijke journalisten onmogelijk wordt gemaakt in de Oekraïne en in de rest van Europa


Er is weinig persvrijheid meer in de Oekraïne.


Jan woont al jaren in Moskou, hij is getrouwd met een Russische vrouw en zag het leven veranderen in Rusland door de oorlog die het Westen denkt te voeren tegen Rusland sinds maart 2022.

Sonja is een onafhankelijk journaliste die sinds 5 maanden, het begin van de Speciale Operatie, in Moskou is en met het Russische leger meetrekt de Donbas in naar de bevrijde gebieden en spreekt met de mensen aldaar.

Wekelijks willen zij ons op de hoogte houden van het leven in Rusland en over de Speciale Operatie. We zullen proberen de vooroordelen en de propaganda te ontkrachten, die er heerst in Nederland!


Lees het nieuws op de website van Sonja van den Ende, achter het nieuws over de EU, Syrië, Rusland, Iran en de werkelijke redenen achter de oorlogen


Zaterdagavond werd de jonge negenentwintig jarige Russische journalist Dariya Dugina vermoord door een autobom in de omgeving van Moskou.


Ze was de dochter van de Russische filosoof en politicoloog Alexander Dugin, in het Westen een 'fascist' genoemd. Dariya studeerde ook filosofie en werkte daarna als journalist en politicoloog. Omdat ze een groot bewonderaar was van de Griekse filosoof Plato, nam ze het synoniem Darya Platonova (Platon) aan, de naam waaronder ze werkte.

Darya's vader is Alexander Dugin, die in het Westen wordt aangeduid als een 'fascist', de 'fluisteraar van Poetin' zoiets als Raspoetin was voor de Tsaar Nicolas en zijn vrouw de Tsarina Alexandra. Ook betitelen sommige westerse media hem als het 'brein' van de Russische president Poetin. Dat klopt absoluut niet, Dugin heeft zeker niet zoveel invloed als er beweerd wordt. Het is niet zeker of hij wel de absolute toegang heeft tot Poetin.

Ik heb Alexander Dugin zelf ontmoet op een conferentie afgelopen maart en met hem gesproken wat de Westerse media berichten is absurd, hij is gewoon een echte Russische patriot, zeer zeker geen fascist of extreem rechtse nationalist. Hij heeft veel stromingen onderzocht in het verleden, van communisme tot nazisme, talloze boeken erover geschreven, maar dat betekent niet dat je het zelf bent natuurlijk!

Dariya Dugina heb ik ook ontmoet, in de Donbas, waar zij net als ik op een perstour was. Ik heb met haar gesproken, niet wetende dat het de laatste keer was dat ik haar zou zien en spreken. Ze kwam over als een moedige intelligente vrouw, die wist waarvoor ze stond. Voor Rusland en zij verafschuwde de Westerse propaganda. Nu is zij volgens onderzoeken van de FSB (Russische geheime dienst) vermoord door een agente van Oekraïense SBU (Oekraïense geheime dienst) genaamd Natalya Vovk, die de autobom geplaatst heeft, niet duidelijk is of het Alexander Dugin is, die het doel was of zijn dochter!

Darya was "een mooi (orthodox-patriottisch) meisje, een patriot, een militaire correspondent, een tv-expert en een filosoof. Haar toespraken en verslaggeving zijn altijd diepgaand, gefundeerd en ingetogen geweest. Ze riep nooit op tot geweld of oorlog. Ze was een rijzende ster aan het begin van haar reis', .De vijanden van Rusland hebben hier op oneervolle wijze, in het geniep, gedood.

Bron ► https://freesuriyah.eu/2022/08/23/afscheid-van-dariya-dugina/

Rust in vrede Dariya Dugina
Rust in vrede Dariya Dugina

Be the Light in the Darkness 🙏