Vertaal deze pagina naar:

MEELWORM OP HET MENU IN LESPAKKET HONDERD HONDERD BASISSCHOLEN IN OVERIJSSEL

16-10-2022

Het wordt steeds gekker in Nederland, het is toch niet te geloven? Ga thuisonderwijs geven beste ouders!Het onderstaande bericht gaat rond op social media:


Meelworm op het menu in lespakket honderd basisscholen in Overijssel


Video basisschool ► https://twitter.com/Symph0ny3/status/1581159891464429568

Na een eerste aarzeling steken de leerlingen van basisschool de Octopus in Zwolle ze dan toch maar voorzichtig in hun mond: meelwormen. En als de smaakpapillen aan de slag gaan met het onbekende voedsel klaren sommige gezichten op: "het smaakt naar noten", zeggen ze. De schoolkinderen zijn vandaag blootgesteld aan een nieuwe eetervaring. Onderdeel van een lespakket over gezonde en duurzame voeding. Het is een beproefd middel: gedragsveranderingen via de (nog) onbevangen kinderen. Want, waarderen die het, dan heeft het toekomst.

Er stonden vandaag niet alleen meelwormen op het menu bij De Octopus. De leerlingen van groep 7 konden ook gerechten proeven die zijn gemaakt met lupinewormen en andere insecten. Het draaide allemaal om de 'Smaakmissie Avontuurlijke Eiwitten', onderdeel van de campagne Dutch Food Week van boeren en tuinders. Met medewerking van de Wageningen University & Research (WUR) is het lespakket ontwikkeld.

Provincie deelt lespakketten uit

De provincie Overijssel heeft honderd van deze lespakketten beschikbaar gesteld aan honderd basisscholen verspreid door de regio. Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher zag bij De Octopus kans om even uit het provinciehuis te ontsnappen en zelf te proeven van het nieuwe voedsel.

DOE ER NIET AAN MEE!

Ouders spring in de bres voor Uw kinderen!

Haal Uw kinderen van school!

Ga thuisonderwijs geven!

Reacties op de meelwormen op school:


"Ga toch steeds meer twijfelen of school nog wel de plek is waar ik mijn kind naar toe wil doen. De indoctrinatie gaat wel erg ver, veelste ver."


" ik word er steeds meer zeker van dat thuisonderwijs voor onze de juiste keuze is geweest!"


"Door de overheid in het lesstof geduwd om gedrag te veranderen en hersenen te spoelen. Is niet alleen hiermee. Maar gebeurt met heel veel onderwerpen."


"En mijn kids krijgen 's avonds een (h)eerlijk stuk vlees met groente en piepers. Nooit ziek, energiek, groeien goed en zien er gezond uit!"


"Wij zijn geen insekten eters en ik denk mijn honden en katten ook niet. Niet aan meedoen, dan is het zo afgelopen!"


"Maar goed dat mijn kinderen volwassen zijn en op jonge leeftijd al mondig waren. Kan wel vertellen dat er GEEN steen meer recht stond van de school."


"Niets van vreemden aannemen, maar tegenwoordig kunnen ze het ook verstoppen in voedsel. Denk maar aan de leuke smiley in bijv. boterhamworst. Ze proberen iets wat niet normaal is te normaliseren."


"Schandalig dat onze kinderen hiermee opgezadeld worden! Wisten de ouders hiervan? Ik zou woest zijn als ik er achter kwam. Sowieso zou ik achter mijn oren krabben mbt regulier onderwijs. Het wordt steeds zieker!"


"Arme kinderen, wetenschappelijk is bekend dat het geen goed voedsel is. Geef liever normaal gezond voedsel. Er zijn zoveel betere alternatieven dan ze deze rotzooi te geven."


"Zo willen ze dit doordrukken!!! Wij MOETEN allemaal af van het vlees eten, maar wel insecten eten? Hoe gestoord is dit land!! NO WAY, DAT IK DIT GA TOLEREREN!!!"


"Ik ga de school van mijn zoontje gelijk mailen dat hij hier niet aan nee gaat doen. Moeders uit Overijssel laat je Horen !!!!!!! Mail allemaal je school ."


"Knettergek.

In Veenendaal twee scholen met puntensysteem.

Maar wij zijn de wappies.

Wake the fuck up people!"

WAKE THE FUCK UP!


Ga thuisonderwijs geven beste ouders!


Verenig U met gelijkgestemde ouders, ga in gesprek en zorg goed voor Uw kinderen!