IS AANKOMEND BURGEMEESTER CAROLA SCHOUTEN VAN ROTTERDAM REEDS OP DE HOOGTE DAT ER GEEN STIKSTOFPROBLEEM IS IN NEDERLAND?
Is aankomend burgemeester Carola Schouten op de hoogte van een enorm groot "chemisch bestrijdingsmiddelen" probleem in Nederland?
Oud-minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) noemde de bezetting op Twitter indertijd 'onacceptabel'. Zij vond dat boeren hun werk moeten kunnen doen 'zonder continu over hun schouder te hoeven kijken en geïntimideerd te worden'.
Deze informatie over Carola Schouten is te lezen in het onderstaande artikel van De Nieuwe Media:
Over Farmers Defence Force
Farmers Defence Force (FDF) is een Nederlandse belangenorganisatie voor agrariërs, die wat werkwijze betreft als radicaal en activistisch wordt gezien, en zich inhoudelijk verzet tegen transitie van de landbouw. Sinds 2023 bestaat er ook een Belgische tak. (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Farmers_Defence_Force)
De organisatie werd in mei 2019 opgericht. Aanleiding hiervoor was een stalbezetting in Boxtel door dierenactivisten. De ruim tien uur durende stalbezetting van de varkensfokkerij in Boxtel door dierenactivisten op 13 mei 2019 was voor Mark van den Oever de druppel. De huisvredebreuk leidde tot het ontstaan van FDF, die samenwerkt met partijen met soortgelijke inzet, zoals stichting Stikstofclaim.
Ook de Dierenbescherming en Wakker Dier zijn niet blij met de actie en keuren de huisvredebreuk af. Dit hoewel de bezetters veel onrechtmatigheden aantroffen.
Aanvankelijk opgericht om boeren te helpen die worden "geconfronteerd met de excessen van milieu-extremisten", ging de organisatie spoedig haar werkterrein verbreden om op te komen voor belangen van agrariërs in brede zin. FDF wordt gekenmerkt door een activistische houding en wordt een van de leidende organisaties achter de boerenprotesten sinds 2019. Farmers Defence Force heeft herhaaldelijk onderzoeken die de stikstofuitstoot betroffen in twijfel getrokken.
Wanneer deze door Farmers Defence Force herhaaldelijk gedane onderzoeken degelijk zouden zijn uitgevoerd dan had voorzitter Mark van den Oever tot de volgende eindconclusie moeten komen.
Er is helemaal geen stikstofprobleem, er is echter wel een enorm groot "chemisch bestrijdingsmiddelen" probleem!
Voor historische, grondwettelijke en constitutionele onderbouw en de rol van de politieke partij "BBB" onder politiek leider Caroline van der Plas daarin, lees daarover het volgende artikel in De Nieuwe Media in de volgende link, als ook de daarin aanklikbare video's, Tv-uitzendingen en deeplinks.
WIE IS PROTESTBOER MARK MET ZIJN HOLOCAUSTUITSPRAKEN? 'ONZE MARK IS ZO HARD ALS EEN MUUR'
Met zijn onverzettelijke, boerse en soms omstreden optreden groeide Mark van den Oever uit tot boegbeeld van het boerenverzet. Wie is de man, die de behandeling van boeren vrijdag vergeleek met de Jodenvervolging? ,,Onze Mark is zo hard als een muur."
Voor het volledige artikel lees in de Gelderlander lees de volgende link:
Eerder schreven wij het volgende artikel over Carola Schouten:
MET DE VOORDRACHT VAN CAROLA SCHOUTEN ALS NIEUWE BURGEMEESTER VAN ROTTERDAM WORDT GESCHIEDENIS GESCHREVEN
Boerendochter en CU-politica Carola Schouten eerste vrouwelijke burgemeester van Rotterdam
De stad krijgt voor het eerst een vrouwelijke burgemeester. Tot dinsdag was de ChristenUnie-politica vicepremier en minister voor onder meer Armoedebeleid. Die ervaring kan van pas komen in een van de armste steden van Nederland. Wie is Carola Schouten?
De
keuze voor Schouten is opvallend te noemen. De 46-jarige politica is
lid van een partij die niet alleen landelijk klein is, maar ook in
Rotterdam. In de gemeenteraad heeft de ChristenUnie al jaren slechts één
zetel. Schouten
heeft weliswaar geen ervaring in de lokale politiek, maar neemt als
voormalig minister wel een schat aan landelijke bestuurservaring mee.
Daarnaast was ze zes jaar Kamerlid.
Schouten groeide op in Giessen in Noord-Brabant, samen met haar twee zussen. Vanaf 1985 runde haar moeder de melkveehouderij na het overlijden van haar vader. Ze ging van 1989 tot 1995 naar het vwo op het Altena College. In 1995 verhuisde ze naar de Rotterdamse wijk Spangen. Ze studeerde van 1995 tot 2006 bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als hoofdvak business-society management en bijvakken als maatschappelijke geschiedenis en reformatorische wijsbegeerte. Zij was daar lid van studentenvereniging Vereniging van Gereformeerde Studenten (VGSR). In 2000 studeerde ze bedrijfskunde aan de Universiteit van Tel Aviv. Daar werd zij zwanger van haar zoon. (bron)
Rotterdam kiest voor een vrouw: Carola Schouten nieuwe burgemeester
Carola Schouten (46) wordt de nieuwe burgemeester van Rotterdam. De gemeenteraad ging donderdagavond na een urenlange geheime vergadering akkoord met de voordracht van de vertrouwenscommissie, die de gesprekken voerde met de sollicitanten. Tot afgelopen dinsdag was de Rotterdamse ChristenUnie-politica minister voor onder meer Armoedebeleid en vicepremier van Nederland. Vanaf 10 oktober volgt ze Ahmed Aboutaleb op.
Schouten -geboren in Brabant en al jaren inwoner van Rotterdam- wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van de stad. Ruud van der Velden, voorzitter van de vertrouwenscommissie, maakte donderdagavond laat de keuze bekend. "In 1622 kreeg Rotterdam een eerste burgemeester, en dat was een historische gebeurtenis. Vandaag is ook een historische gebeurtenis, omdat we voor het eerst een burgermoeder krijgen."
Van der Velden beschrijft Carola Schouten als een burgemeesterskandidaat die écht van de stad is. "Ze is iemand die mensen kan verbinden, ook anderen het podium zal bieden en waardoor mensen zich gehoord zullen voelen. Zij heeft een heldere visie op de stad en haar toekomst, en een persoonlijke geschiedenis waarin veel Rotterdammers zich zullen herkennen", stelt Van der Velden.
Schouten zelf schrijft een dag later op LinkedIn:
"Wat is het een grote eer en een bijzonder voorrecht dat de gemeenteraad mij heeft aanbevolen als kandidaat voor het burgemeesterschap van Rotterdam. De stad die mij gevormd heeft en waar ik zoveel van hou. Met alles wat ik in mij heb zal ik mij inzetten voor de stad en al haar inwoners. Heel veel dank voor de vele, hartverwarmende reacties die ik heb ontvangen. Ik zie uit naar de ontmoeting!"
Schouten werd gekozen uit 26 sollicitanten, zestien mannen en tien vrouwen, variërend in leeftijd van 26 tot 62 jaar. Wie die andere sollicitanten waren, is en blijft geheim, tenzij ze daar zelf mee naar buiten treden.
Er circuleerden de afgelopen weken meerdere namen, van oud-minister Hugo de Jonge tot oud-staatssecretaris Alexandra van Huffelen, allebei ook oud-wethouder van Rotterdam. Ook Carola Schouten werd veelvuldig genoemd als mogelijke opvolger van Aboutaleb. Sinds mei voerde de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad, met daarin de fractievoorzitters van alle veertien partijen, gesprekken met kandidaten voor de functie.
In de komende maanden wordt Schouten uitgebreid gescreend. Daarna moet het nieuwe kabinet nog instemmen met de benoeming, maar dat is normaal gesproken een formaliteit. De nieuwe burgemeester wordt op 10 oktober door de commissaris van de Koning van Zuid-Holland beëdigd in de gemeenteraadszaal.
Die handeling zal worden verricht door Wouter Kolff, nu nog burgemeester van Dordrecht, maar vanaf 1 september de nieuwe commissaris van de Koning. Hij volgt Jaap Smit op die met pensioen gaat.
Tussen het vertrek van Aboutaleb op 1 oktober
en de beëdiging van Schouten zit ongeveer anderhalve week.
Locoburgemeester Robert Simons (Leefbaar Rotterdam) overbrugt die
periode.
Burgemeester Ahmed Aboutaleb greep de nieuwjaarsreceptie in de Burgerzaal van het stadhuis aan om zijn vertrek aan te kondigen. Afgelopen zomer had hij in nauw overleg met zijn gezin het besluit genomen er na ruim vijftien jaar mee te stoppen. "Elke tijd heeft nieuwe accenten en bij die accenten horen soms nieuwe dragers", zei Aboutaleb in een toelichting.
Door
meteen aan te geven dat hij pas in het najaar zou vertrekken, gaf hij
de gemeenteraad – het hoogste orgaan binnen de gemeente – ruim de tijd
een opvolger te zoeken. Maar de raad laat weten tempo te willen maken en nog voor de politieke zomervakantie die op 12 juli begint met een voordracht te willen komen. Dat is dus gelukt.
De zoektocht start in maart met de campagne 'Wereldstad zoekt Wereldburgemeester' waarin Rotterdammers mogen meepraten over de opvolging.
Ruim
12 duizend mensen geven hun mening. Meer dan de helft van hen vindt dat
de nieuwe burgemeester zich vooral moet bezighouden met veiligheid en
openbare orde. Wat karakter betreft, willen de meesten dat een
burgemeester 'eerlijk en betrouwbaar' is, naast 'daadkrachtig en
duidelijk'.
De inmiddels samengestelde vertrouwenscommissie neemt de input van de Rotterdammers mee in de profielschets, de uitgebreide functieomschrijving van de burgemeestersvacature.
Daarin
staat dat Rotterdam een burgemeester van statuur zoekt met een groot
internationaal netwerk. Hij of zij moet een leider zijn die boven de
partijen staat. Als het moet, is de burgemeester streng en doortastend,
maar wel na goed geluisterd te hebben naar alle betrokkenen.
Het lijkt op een zoektocht naar een schaap met vijf poten, maar zoals voorzitter Ruud van der Velden (PvdD) van de vertrouwenscommissie eerder zei: "Iemand moet het burgemeesterschap ook eigen maken en je krijgt de tijd om te groeien. Daar zijn we ons allemaal van bewust."
"Er
is een inwerkprogramma en we zullen de nieuwe burgemeester natuurlijk
zoveel mogelijk helpen. En hij of zij moet er uiteindelijk een eigen
draai aan geven. Toen Aboutaleb begon, was hij ook niet meteen de man
die hij nu is."
Eerder maakte Rijnmond een 'Gerse Gasten' met Carola schouten. Ze vertelt daarin openhartig over haar leven, tegenslagen, uitdagingen en haar leven in Rotterdam. Bekijk dat interview hier of hieronder.