Vertaal deze pagina naar:

NU BEGRIJPT U OOK WAAROM DE BOEREN MOETEN VERDWIJNEN IN NEDERLAND!?

12-08-2022

Is Nederland de proeftuin van het WEF?


Informeer Uzelf en neem aub notitie van de plannen van het WEF.


[Gepubliceerd op 7 augustus 2022]
IS NEDERLAND DE PROEFTUIN VAN HET WORLD ECONOMIC FORUM?

Terwijl de hele wereld met veel belangstelling volgt wat er in Nederland gaande is en diverse buitenlandse media geconcludeerd hebben dat we hier zo langzamerhand onderweg zijn naar een dictatuur, heeft Klaus Schwab van het World Economic Forum (WEF) Mark Rutte geroemd zijnde een voorbeeld-politicus. In een toespraak vroeg hij zich letterlijk af waar je nog zulke voorbeeldige politici vindt zoals de premier van Nederland. Naar aanleiding daarvan heeft men Rutte in diezelfde buitenlandse media inmiddels betiteld als de golden pin-up boy van Klaus Schwab.

Dus... terwijl het Haagse beleid erop gericht is om de Nederlandse veestapel te halveren (...), vindt Schwab blijkbaar dat politici wereldwijd daarin het 'goede' voorbeeld van Rutte en consorten moeten volgen.

Dan komen er in mijn beleving toch een paar dingen samen. Schwabs grote vriend Bill Gates heeft de afgelopen jaren heel stiekem, via allerlei bv'tjes en dergelijke, zó veel grond gekocht, dat hij nu de grootste particuliere eigenaar van landbouwgrond in de Verenigde Staten is. Volgens het WEF is synthetisch voedsel, samen met insecten, hét voedsel van de toekomst. En in verband met voor Europa belangrijke invoerhavens als Rotterdam en Schiphol, is het volgens de WEF-Agenda onontkoombaar dat Nederland een soort van grote stad gaat worden.

Tja... dan zijn onze boeren met al hun grond natuurlijk een sta-in-de-weg en moeten ze koste wat het kost verdwijnen, waarbij hun grond zoveel mogelijk opgekocht dient te worden door onze overheid.

Dat verklaart het bizarre stikstofbeleid van Den Haag. Want elk weldenkend mens begrijpt dat het stikstofprobleem nooit alleen door de Nederlandse koeien veroorzaakt kan worden, als je je bedenkt dat er elke dag bijna negen miljoen auto's over onze wegen rijden en er dagelijks ruim twaalfhonderd vluchten van en naar Schiphol gaan.

En dat zijn nog maar twee hele bekende voorbeelden. Er speelt veel meer waar wij geen weet van hebben. Zo staan de boeren in de omgeving van het Drentse Wijster terecht op hun achterste poten, omdat zij door onze overheid aan alle kanten gekoeioneerd worden (leuke woordspeling), terwijl de directie van het in Wijster gevestigde Afvalverwerkingsbedrijf Attero haar gang mag gaan en er door het bedrijf dagelijks meer stikstof uitgestoten wordt, dan wettelijk is toegestaan. Daarbij wordt er zelfs afval vanuit het buitenland geïmporteerd om de ovens continu brandend te houden!

En je hoeft niet heel intelligent te zijn om te begrijpen dat er zo nog veel meer voorbeelden zijn. Hoezo 'Hier klopt iets niet!'? Volgens mij is Nederland, met Schwabs rechterhand en vertrouweling Mark Rutte aan het roer, de proeftuin van het WEF; en dus van de Elite. Als ze het hier voor elkaar krijgen, lukt het ze elders in de wereld ook wel. Zoiets.

Maar er is hoop! Want de 'heren' hebben de status van de Nederlandse boer onderschat. Onze boeren zijn namelijk nog steeds wereldwijd een autoriteit in de agrarische sector en hebben een voorbeeldfunctie waar je heel wat trotser op mag zijn dan die van Rutte.

Omdat de strijd van onze boeren in het buitenland op de voet gevolgd wordt, moeten ze vooral niet opgeven. En wij, de gewone burgers in Nederland, moeten massaal achter ze gaan/blijven staan, en daarbij zonder gemopper accepteren dat we in een lange file terecht kunnen komen en in de supermarkt hier en daar misgrijpen.

Als we dat niet doen, blijft er niets over van ons mooie landje en wonen de toekomstige generaties hier in een hele grote stad aan de Noordzee!

Tekst: Leo Singor

Bron ► https://systeembug.wordpress.com/2022/08/07/is-nederland-de-proeftuin-van-het-wef/

Kijk wie op bezoek waren bij Klaus Schwab van het WEFVOLK WORD WAKKER!


Zij zijn verantwoordelijk voor Uw ondergang!


Wageningen verwelkomt WEF Food Hubs


Informeer Uzelf en neem aub notitie van de plannen van het WEF.


[Gepubliceerd op 10 september 2021]Wereldwijd hebben bijna 2 miljard mensen (volgens het WEF) geen toegang tot veilig, voedzaam en voldoende voedsel, en 690 miljoen mensen lijden honger.

Met nog 10 jaar om de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te bereiken, moeten we de manier waarop voedsel wordt geproduceerd en geconsumeerd fundamenteel veranderen.

Over de hele wereld worden voedselinnovatiehubs opgericht om technologie en bredere innovaties te gebruiken om lokale innovatie-ecosystemen te versterken voor de transformatie van voedselsystemen. Afgelopen november maakte het World Economic Forum bekend dat de European Food Innovation Hub in Wageningen wordt gevestigd.

Gisteren maakte premier Mark Rutte bekend dat Nederland investeert in het Global Coordinating Secretariat van de Food Innovation Hubs. Dit secretariaat zal ook opereren vanuit Wageningen.

WUR was een van de founding partners van FoodvalleyNL. WUR combineert fundamentele en toegepaste kennis vanuit de missie 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Zo draagt WUR bij aan het oplossen van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Onze ruim 6.500 medewerkers (ruim 5.500 fte) en meer dan 12.000 studenten laten zich inspireren door natuur, maatschappij en technologie. Inspiratie die ons al meer dan een eeuw in staat stelt om te verwonderen, kennis te ontwikkelen en deze wereldwijd toe te passen.

WUR zoekt samen met anderen naar de antwoorden op de mondiale uitdagingen in agrifood & ecologie; met andere kennisinstellingen, bedrijven, ngo's en overheden. Daarom vinden op Wageningen Campus meer dan 180 andere organisaties hun inspiratie in op wetenschap gebaseerde oplossingen voor deze uitdagingen.

https://www.wur.nl/nl/nieuws/wageningen-verwelkomt-coordinatiecentrum-wef-food-hubs.htm

Nederland wordt het centrum voor wereldwijde voedselinnovatie met het Global Coordinating Secretariat (GCS). Dat maakte premier Rutte bekend tijdens een digitale bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF). De GCS maakt deel uit van het voedselsysteeminitiatief van het WEF om innovaties en nieuwe technologieën in de voedselketen te stimuleren die bijdragen aan de wereldwijde voedselzekerheid. De GCS regisseert vanuit Nederland de verdere ontwikkeling van wereldwijde regionale voedselinnovatiehubs, waaronder de toonaangevende Europese hub Foodvalley NL.

Wereldwijd centrum voor voedselinnovatie komt naar Nederland. Wereldwijd hebben bijna 2 miljard mensen geen toegang tot voldoende, voedzaam en veilig voedsel en lijden 690 miljoen mensen aan chronische honger of gebrek aan goede voeding. De verwachte groei van de wereldbevolking en de impact van de klimaatcrisis maken deze voedselonzekerheid alleen maar urgenter. We moeten daarom meer voedsel produceren en ook slimmer eten dan ooit tevoren.

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit:

"De Nederlandse agrofood-, tuinbouw- en plantenveredeling zijn wereldspelers als het gaat om kennis en technieken voor het duurzaam produceren en verwerken van voedsel. Die kennis en innovatie gaat nu al wereldwijd, denk aan Het bedrijf East-West Seed van Simon Groot dat miljoenen kleine boeren van goede zaden voorziet.Met Foodvalley NL als European Food Hub in het WEF en het Global Coordinating Secretariat in Nederland kunnen we die kennis en kunde nog meer met de wereld delen. "

Minister Van 't Wout van Economische Zaken en Klimaat:

"De Nederlandse economie is een van de meest innovatieve ter wereld. Met de komst van het Global Coordinating Secretariat kunnen we onze innovatiekracht nog beter benutten om bij te dragen aan voedselzekerheid in Met een sterke combinatie van bedrijven en kennisinstellingen in agrifood, tuinbouw, veredeling, hightech en ICT hebben we alle factoren in huis om een ​​leidende rol te spelen en de noodzakelijke verandering in het voedselsysteem vorm te geven."

Wendy de Jong, algemeen directeur Oost NL: "Oost-Nederland loopt voorop in innovaties op het gebied van Food en Agro. Zo komt op Foodvalley NL de European Food Innovation Hub van het World Economic Forum (WEF). Tegelijkertijd heeft WEF het Global Coordinating Secretariat for the Food Innovation Hubs wereldwijd opgezet en is besloten dit ook in Nederland op te richten.Met trots aanvaardt Oost NL de opdracht van de provincie Gelderland en provincie Overijssel om Help mee met het opzetten van dit Global Coördinating Secretariat for Food Innovation Hubs, zodat we de kennis en ervaring van Nederland, en Oost-Nederland in het bijzonder, nog beter kunnen benutten om internationale handel en innovatie te ondersteunen.Dit alles om de groeiende wereldbevolking te voorzien van gezond en duurzaam geproduceerd voedsel."

Voedselinnovatiehubs

Om de manier waarop we voedsel produceren en consumeren te veranderen, zijn wereldwijd schaalbare innovaties nodig die passen bij regionale omstandigheden. Regionale Voedselhubs spelen hierin een cruciale rol door boeren, bedrijven, wetenschappers en (andere) partijen in de voedselketen samen te brengen om innovaties en bedrijfs- en verdienmodellen te ontwikkelen die bijdragen aan een duurzaam en toekomstbestendig voedselsysteem. Er zijn hubs opgezet in Azië, Afrika en Midden- en Zuid-Amerika. Foodvalley NL is sinds november benoemd tot European Food Hub.

Wereldwijd coördinerend secretariaat

Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Nederland Oost NL (in opdracht van de provincie Gelderland en provincie Overijssel) ondersteunt de GCS financieel en door bij te dragen aan een klein kernteam. De GCS zal de regionale hubs helpen bij het opschalen, nieuwe regionale hubs aansturen en werken aan wereldwijde partnerschappen voor innovatie. Zo zorgen ze er samen voor dat kennis en innovatie voor een gezond en duurzaam voedselsysteem beter over de wereld verspreid worden.

Bronnen

https://oostnl.com/en/news/global-center-food-innovation-comes-netherlands

https://systeembug.wordpress.com/2021/09/10/wageningen-verwelkomt-wef-food-hubs/