Vertaal deze pagina naar:

MENSEN WORDEN NU WAKKER GELUKKIG, HOERA!

11-05-2021


Interview Wybren van Haga:


"Hugo de Jonge gaat toch niet ons leven bepalen?"


Wybren van Haga, de nummer twee van de FVD, heeft het afgelopen jaar tijdens de coronacrisis grote indruk gemaakt met zijn optredens in de Tweede Kamer. Hij was vrijwel de enige die fundamenteel oppositie voerde tegen het coronabeleid van de regering en hij deed dat altijd op een zakelijke, kalme wijze met goed onderbouwde argumenten.

In dit uitgebreide interview met George van der Leeden gaat hij in op de "kolder" van de coronamaatregelen, die volgens hem aantoonbaar zinloos zijn, maar ook op zijn overstap van VVD naar FVD, het vermeende racisme binnen de FVD, de appjes-affaire en de poging tot "staatsgreep" binnen de partij, het politiegeweld tegen corona-demonstranten, de censuur op YouTube en andere social media, verkiezingsfraude, en de rol van het World Economic Forum en internationale instellingen als de EU.

"Ik geloof niet in complot-theorieën," zegt hij. "Maar wel in domheid, incompetentie en perverse belangen."

Hugo de Jonge is volgens hem "niet opgeleid voor de baan die hij nu heeft. Als ze mensen als Maurice de Hond hadden toegevoegd aan het OMT hadden we nu een andere samenleving gehad."

Van Haga vindt dat het hoog tijd wordt dat we weer terugkeren naar het oude normaal.

"We weten nu dat corona net zo gevaarlijk is als een stevige griep. We weten dat alle maatregelen - afstand houden, mondkapjes, lockdowns, avondklok - zinloos zijn geweest. We hoeven niets meer op slot te doen."

Maar hij ziet bij collega-politici een onwil om het coronaverhaal los te laten.

"Ze willen helemaal niet terug naar het oude normaal. Ze willen ieder jaar iedereen vaccineren, ook kinderen. Ze willen de mondkapjes erin houden, de anderhalve meter."

Voor Van Haga is dit een heilloze weg.

"Ieder jaar hebben we een coronagolf, dat is altijd zo geweest. Ik wil gewoon weer terug naar het normale leven."

De huidige maatregelen zijn volgens Van Haga niet meer te rechtvaardigen.

"Er is geen enkele basis voor."

Zelf wil hij geen coronavaccin nemen.

"Ik ben 54, ik ben kerngezond. Waarom zou ik dit vaccin nemen?"

Hij draagt ook geen mondkapje. Het FVD is dan ook faliekant tegen de test- en vaccinatiesamenleving die op ons af stormt.

"Wij zijn mordicus tegen al deze rare vormen van uitsluiting. Het is te bizar voor woorden dat je voor een relatief ongevaarlijke ziekte zo'n systeem voor optuigt. Hugo de Jonge gaat toch niet bepalen hoe wij moeten leven?"

Wat Van Haga betreft staat het FVD vooral voor vrijheid en decentralisatie.

"De beslissingen terugbrengen bij de mensen zelf. Al onze standpunten staan in dat teken: de vrijheid van kleine gemeenschappen willen vergroten. Minder een provincie van Europa zijn. Het draait allemaal om vrijheid. De weerstand tegen een heel groot systeem waarbij de overheid alles van je weet en alles controleert."

In het interview pleit hij voor meer tolerantie in de samenleving, meer ruimte voor andersdenkenden. Hij is geschokt door het politiegeweld bij de demonstraties op het Malieveld en Museumplein.

"Weerloze vredelievende oudere mensen worden gewoon in elkaar geslagen. De politie hoort te de-escaleren. Demonstreren is een grondrecht."

Ondanks alles is hij optimistisch over de toekomst.

"Mensen worden wakker. Op een gegeven moment accepteren ze dit niet meer. Ze willen zelf bepalen hoe ze leven en wat voor risico's ze willen leven."


Reacties onder de video:


Gisteren voor het eerst zins ongeveer een jaar dat ik ZONDER mondkapje de jumbo inging. Waarom ? Omdat ik er klaar mee ben. Het is nu wel duidelijk dat het allemaal BS is. Ja er is corona en ja er is nog steeds influenza en ja er is ook nog steeds kanker. Het boeit me niet aan welke ziekte ik dood ga. IK WIL NU LEVEN!!! En als mensen mij proberen tegen te houden staat hen iets te wachten.


Ik doe dat sinds vorige week ook. Ben er helemaal klaar mee. Tot nu toe heeft niemand me er nog op aangesproken. Hopelijk volgen velen gauw ons voorbeeld.


Ik heb nog nooit een kapje gedragen in de winkels en openbare gebouwen. Alleen 2x in het ziekenhuis. In de bus weet ik nu al welke chauffeurs zeikerds zijn (meestal vrouwen) dus dan bind ik even een zakdoek voor als een cowboy en kruip achter een stoel en doe hem...


heel mooi om te lezen maat. toen de plicht kwam vond ik het toch wat spannend om winkels etc in te lopen. inmiddels ben ik er aangewend dat mensen je soms aanspreken. wat bij mij eigenlijk altijd werkt, is dat ik tegenwoordig altijd zeg: Ik ben vrijgesteld van mondkapjes. tot nu toe heb ik maar een keer echt kort op een vechtpartij gezeten in een benzinestation. verder doen mensen niet echt moeilijk. vriendelijke groet en hou vast aan je besluit.


Ik heb nooit covid-19 ontkend!! Er zijn mensen die niet stil staan bij de mogelijkheid van corrupte politici. Er zijn mensen die nog steeds blijven geloven dat Rutte door God uitverkoren is om Nederland te leiden en ons alleen Goddelijke waarheid verkondigd. Ik weet hoe vaak Rutte gelogen heeft, u blijft blijkbaar uw kop in het zand steken!!! Als Rutte morgen verkondigt dat wie aan zijn pik zuigt genezen zal worden van al zijn ziektes dan bent u zo'n één die direct in de rij gaat staan!!! In sommige landen gelooft men dat kameel urine medicijn is voor elke kwaal.


Ik wil niemand bang maken, maar het loopt niet altijd zo vlot. Bij de bakker kreeg ik vorige week direct bij binnenkomst een 50 jarige klant met twee mondkapjes op die mij maande om een mondkap op te zetten. Ik heb gezegd dat ik een uitzondering had, maar dat moest bewezen worden. Deed ik niet, ik vroeg of hij zich niet met mij wilde bemoeien, want hij schreeuwde over 'de verkoopster in gevaar brengen' etc.. Ik vroeg of hij anders liever de politie zou bellen. Nou, nee dus, ik ben wel vier keer bedreigd geslagen te worden, het winkelpersoneel werd gemaand mij de winkel uit te zetten (gelukkig zonder resultaat), en de laatste bedreiging werd op de drempel naar buiten gemaakt: "De volgende keer dat ik je tegenkom sla ik die bril door je oogkassen". Beroep je op de uitzondering, vertel niet waarom, en als ze het toch willen weten, vraag dan om hun BIG registratie.

https://ondernemersplein.kvk.nl/inschrijven-in-het-big-register/