Vertaal deze pagina naar:

OFFICIEEL ONDERZOEK NAAR GEORGANISEERD KINDERMISBRUIK IN NEDERLAND

12-05-2024

Officieel onderzoek naar kindermisbruik in 8 stappen ontleedt door Maria-Louise Genet.

De visie van Maria-Louise Genet

In de onderstaande video wordt in acht stappen uitgelegd wat er aan de hand is en wanneer er wat is gebeurd. Voor deze video podcast is men in Amsterdam in gesprek gegaan met jurist Maria-Louise Genet, zij is een geboren en getogen Amsterdammer en ging na het gymnasium Rechten studeren. 

Na haar studie ging ze de advocatuur in met een specialisatie in personen- en familierecht en kreeg onder andere te maken met ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing. Hierdoor kwam ze al snel in aanraking met de grote problemen binnen de jeugdzorg.

De visie van Maria-Louise Genet (vervolg)

Na een periode van ruim 7 jaar advocatuur werd Maria-Louise Genet docent Rechten aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze ook werkte aan een proefschrift over de handel in eicellen. In 1996, toen ze 13 jaar was, werd ze net als de rest van de wereld opgeschrikt door de gruwelijke misdaden, en uiteindelijke arrestatie van de Belgische Marc Dutroux. Uit diverse onderzoeken bleek destijds dat Dutroux geen geïsoleerde einzelganger was, maar banden had met de georganiseerde misdaad. Ondanks een overvloed aan bewijzen zijn al deze onderzoeken voortijdig stilgelegd. In 2006 las Maria-Lousie het boek 'Ik was twaalf en ik fietste naar school, tachtig dagen in de kelder van Dutroux' van Sabine Dardenne. Dit was de aanleiding voor haar om zelf onderzoek te gaan doen naar kinderhandel en kindermisbruik. De afgelopen 20 jaar heeft ze meer dan...

Lees verder op haar eigen website: https://www.tijdboeklumens.nl/podcast-maria-louise-genet 

De vrije mens academie: https://devrijemensacademie.nl/de-vrije-jurist

Commissie Hendriks

Op 21 december 2022 heeft de commissie haar bevindingen gepubliceerd. De bevindingen bestaan uit een eindrapport, ondersteund door 14 deelrapporten. Van de 14 deelrapporten zijn ook samenvattingen te vinden. Meer info: https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-justitie-en-veiligheid/organisatie/organogram/commissies-ministerie-van-jenv/commissie-hendriks

GEORGANISEERD SADISTISCH RITUEEL SEKSUEEL MISBRUIK VAN KINDEREN IN NEDERLAND

Aard, opsporing en meldpunt (PDF)

Ben je zelf slachtoffer en zoek je hulp?

Het doel van de Bart van Well Foundation is kinderen, minderjarigen en volwassenen die seksueel misbruik hebben meegemaakt in hun leven, in contact te brengen met vertrouwenspersonen, ervaringsdeskundigen, therapeuten en andere professionals. Om hen werkelijk de hulp aan te kunnen reiken waarin de overheid tekort schiet.

Website: https://www.bvwfoundation.com/

ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN