Vertaal deze pagina naar:

TWEEDE KAMERLID GIDEON VAN MEIJEREN WORDT VERVOLGD DOOR HET OPENBAAR MINISTERIE!

12-09-2023

Gideon van Meijeren wordt vervolgd over zijn uitspraken die hij eerder deed in een interview met Compleetdenkers!

Wij, De Nieuwe Media, staan 100% achter de uitspraken van Gideon van Meijeren!

Gideon van Meijeren is een ware Volksheld, zo ook Youri Plate!

Zij doen onderzoek en informeren de bevolking van hun ontdekkingen.

Het Openbaar Ministerie vervolgt Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie. 

In een persbericht laat het OM weten dat het een 35-jarige man uit Den Haag gaat vervolgen voor twee gevallen van opruiing!

Volgens het OM heeft Van Meijeren gesuggereerd dat geweld tegen de overheid geoorloofd en misschien zelfs noodzakelijk is. Daarmee maakt de FvD'er zich schuldig aan opruiing tot geweld aan de overheid, stelt justitie.

Het OM refereert aan een speech die Van Meijeren gaf bij een boerenmanifestatie op 2 juli 2022 in Tuil. Hij zei "dat het niet altijd gezond is, als er een taboe rust op het gebruik van geweld". Van Meijeren zei verder dat de staat wel geweld gebruikt, "fors geweld".

"En als u onteigend dreigt te worden en u weigert, reken er maar op dat er busjes aankomen met mannen met knuppels en helmen, en ze slaan u wel van het terrein af", zei Van Meijeren toen. Kamerlid Gündogan (eerder lid van de Volt-fractie) deed toen aangifte bij het OM.


'Revolutionaire beweging'

De tweede zaak waarvoor Van Meijeren wordt vervolgd zijn uitspraken in een interview op 13 november 2022, waarin hij aangaf "te hopen op een revolutionaire beweging die zich heel duidelijk onderscheidt van een protestbeweging en die bij wijze van spreken zou optrekken naar het parlement", aldus het OM.

Het OM schrijft dat Van Meijeren is geïnformeerd en opgeroepen voor verhoor maar daar is hij niet voor verschenen. Het Kamerlid heeft aangekondigd vanmiddag te reageren.

Het gebeurt niet vaak dat het OM een Kamerlid vervolgt, volgens justitie moet een politicus dan ook "zaken van algemeen belang aan de orde kunnen stellen, ook als hij daarmee andere kan kwetsen, choqueren of verontrusten." Maar justitie voegt eraan dat een politicus in het publieke debat "de verantwoordelijkheid draagt om te voorkomen dat hij uitlatingen verspreidt die strijdig zijn met de wet en met de grondbeginselen van de rechtstaat".

Bron: https://nos.nl/artikel/2490200-om-vervolgt-tweede-kamerlid-gideon-van-meijeren-fvd-voor-opruiing

Het gaat om uitspraken in de onderstaande video!

Op 13 november 2022 werd reeds het volgende geschreven:

Het Openbaar Ministerie in Den Haag gaat uitspraken van FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren bekijken, meldt een woordvoerder. Van Meijeren zei in een interview met de Belgische website Compleetdenkers dat hij hoopt op een revolutionaire beweging "waarbij het zo urgent wordt voor mensen die niks meer te verliezen hebben, dat ze bij wijze van spreken naar het parlement trekken en zeggen: wij gaan hier gewoon niet meer weg totdat de regering weg is."

"Het is in het verleden in de geschiedenis vaker gebeurd natuurlijk dat regimes die zich echt tiranniek gingen gedragen op enig moment toch ten val werden gebracht door de bevolking", zegt Van Meijeren. "Wij hebben wel de aantallen uiteindelijk."

Premier Rutte veroordeelt de uitlatingen van Van Meijeren, waarin die speculeert over het ten val brengen van de regering. Rutte noemt het "verwerpelijk" dat Van Meijeren speculeert over "het verstoren van ons democratisch proces".

"De Tweede Kamer is het hart van onze democratie, ons kostbaarste politieke bezit", twitterde de premier.

In een reactie aan de NOS zegt Van Meijeren dat hij met zijn woorden niet bedoelt dat het parlement bezet wordt, maar dat mensen bij het gebouw demonstreren. "Nogal een verschil, want binnendringen zou strafbaar zijn en rondom het gebouw demonstreren niet."

De FvD'er wees er verder in het interview op dat er geen meerderheid nodig is om in verzet te komen. Volgens het Kamerlid kan je ook met kleinere aantallen "heel veel impact" maken.

Hij zei dat "tal van voorbeelden wereldwijd" laten zien dat er ook doden bij kunnen vallen. "We hopen dat we dat kunnen voorkomen en dat alles vreedzaam blijft. Maar dat is wel waar ik op hoop uiteindelijk."

Bron: https://nos.nl/artikel/2452300-uitlatingen-kamerlid-van-meijeren-leiden-tot-scherpe-veroordelingen-om-kijkt-ernaar

Aangifte door Kamerlid Gündogan

Kamerlid Gündogan (oud-lid van de Volt-fractie) heeft aangifte gedaan tegen haar collega Van Meijeren van Forum voor Democratie vanwege opruiing en aanzetten tot geweld.

Aanleiding is een speech die Van Meijeren op 2 juli 2022 hield op het Boeren Forum in Tiel. Hij zei daarin "dat het niet altijd gezond is, als er een taboe rust op het gebruik van geweld". Forum van Democratie plaatste afgelopen weekend een filmpje op sociale media.

Volgens Van Meijeren gebruikt de staat wel geweld, "fors geweld". "En als u onteigend dreigt te worden en u weigert, reken er maar op dat er busjes aankomen met mannen met knuppels en helmen, en ze slaan u wel van het terrein af."

Hij verwees ook naar artikel 41 van het Wetboek van Strafrecht, dat "bepaalt dat het is toegestaan om geweld te gebruiken als dat noodzakelijk is om je eigen of andermans lijf, goed of eerbaarheid te beschermen tegen een wederrechtelijke aanranding. Dat mogen we nooit vergeten", zei Van Meijeren.

Gündogan vindt dat de FvD'er te ver gaat met zijn suggestie dat boeren het recht hebben om geweld te gebruiken tegen ambtenaren en hoopt dat zo veel mogelijk mensen aangifte tegen hem doen. "Dit is het begin van de uitholling van de rechtsstaat."

Bron: https://nos.nl/artikel/2436401-gundogan-doet-aangifte-tegen-collega-kamerlid-van-fvd

Veel mensen zijn verbolgen over vervolging Gideon van Meijeren: 'De zittende macht is in paniek!'

Het Openbaar Ministerie start politiek proces tegen Gideon van Meijeren. Van opruiing is op geen enkele manier sprake. Bekijk de volledige, ongeknipte beelden hieronder met zijn uitgebreide toelichting. 

Dit zie je niet op het journaal!

De zittende macht is duidelijk in paniek!

Tijdens het onderzoek is Gideon van Meijeren door de rijksrecherche opgeroepen voor een verhoor, maar hij is niet verschenen. Van Meijeren vindt de timing van het OM om hem te vervolgen 'typisch'.

"Dat vind ik toch echt wel de schijn hebben van een politiek proces, een heksenjacht," zei Van Meijeren, die voor 'vreedzaam, geweldloos en liefdevol' verzet is. Volgens Van Meijeren hebben de media zijn woorden verdraaid. Hij denkt dat de rechter tot dezelfde conclusie gaat komen.

Op X (voormalig Twitter) schrijft Van Meijeren dat de zittende macht 'in paniek is'. "Het strafrecht wordt uit de kast getrokken voor een politiek proces tegen een lid van de oppositie. Zó doorzichtig, dat ieder weldenkend mens hier doorheen prikt. Opnieuw een bevestiging van het failliet van de rechtsstaat."

Meer info: https://www.ninefornews.nl/veel-mensen-verbolgen-over-vervolging-gideon-van-meijeren-zittende-macht-is-in-paniek/

Wij, De Nieuwe Media, staan 100% achter de uitspraken van Gideon van Meijeren!

Gideon van Meijeren is een ware Volksheld, zo ook Youri Plate!

Zij doen onderzoek en informeren de bevolking van hun ontdekkingen.