Vertaal deze pagina naar:

UPDATE JOOST KNEVEL VANUIT DE GEVANGENIS IN ZAANSTAD

11-05-2022

💜 Update Joost Knevel 💜

11 mei 2022


Geschreven door:

Preacher on the Plain & Preacher's Wife 


"Vanavond heeft Joost ons gebeld,

op zijn verjaardag.

Dit gaf ons de gelegenheid om voor hem te zingen.

Hij maakt het goed en doet langs deze weg iedereen de groeten en bedankt hij ook iedereen voor de kaarten die gestuurd zijn voor zijn verjaardag en ook voor alle brieven die hij mocht ontvangen. Helaas zijn veel van zijn kaarten (nog) niet aangekomen.

Zelfs kaarten die al twee weken geleden zijn verstuurd zijn nog niet bij hem binnen!

Waarschijnlijk worden die op de één of andere manier bij hem weggehouden. Hoe naar is dat! Ook als hij belt valt regelmatig de verbinding weg en ook met beeldbellen is er vaak wat aan de hand, alsof de boel bewust gesaboteerd wordt.

Joost komt heel sterk en helder over en is consequent over wat hij vroeger heeft moeten meemaken. Maar bij het Pieter Baancentrum denken ze daar blijkbaar anders over. Hij heeft een mondelinge uitslag gekregen en het advies is: geen TBS, maar in plaats daarvan een behandeling waar hij aan deel moet nemen. Dit omdat het PBC van mening is dat Joost aan paranoïde waanbeelden leidt. Bij een "behandeling" kun je dan denken aan een wekelijks bezoek aan een behandelaar, waarbij hij verder in vrijheid mag leven. Hij moet dan echter wel in Nederland blijven.

(Dit verzin je toch niet, hoe moet dat dan met z'n gezin die in Spanje woont?).

Op 10 en 16 juni worden de civiele- en strafzaak behandeld. Negen van de tien keer neemt de rechter het advies van het PBC over, maar Joost is bang dat de rechter altijd nog anders kan besluiten (bv. wél TBS) omdat hij zijn vraagtekens heeft bij het "rechtssysteem". En begrijpelijk.

Wie blijft nou zó lang vastzitten in voorarrest (!) bij overtredingen als opruiing en bedreiging? Waar Joost ook spijt over heeft betuigd omdat hij uit emotie iets had gezegd wat hij ook niet had kunnen zeggen. Maar kijk nu eens naar bijvoorbeeld Bryan Roy. Die had het over "een kogel door de kop van Rutte jagen", heeft geen spijt betuigd en neemt er niks van terug: taakstraf van 80 uur of 40 dagen cel.

Even voor de goede orde: Joost zit nu al sinds VORIG JAAR augustus vast!

De twaalfde om precies te zijn.

Joost vraagt om voor hem te bidden en spoort ons allen aan om vooral positief te blijven.

"Dit gun je niemand, maar God geeft me kracht om sterk te blijven".

Met deze woorden van Joost sluiten we deze update af.

Laten we Joost blijven steunen in deze voor hem en zijn gezin zware tijd, we gunnen hen het allerbeste!"

Preacher on the Plain & Preacher's Wife

Free Joost Knevel

💜 💜 💜