Vertaal deze pagina naar:

UPDATES VAN ONZE REPORTER UIT DE OOST-OEKRAINE

05-03-2022

DE LAATSTE UPDATES

Zaterdag 5 maart 2022

Langs de wegen/parkeerplaatsen Europa staan vele vrachtwagens met chauffeur, uit Rusland, Wit Rusland stil. Hun bank/creditcard is geblokt, dus ze kunnen ook niet tanken. Vraag aan iedereen die ze ziet staan om een pakketje met proviand te brengen, daar zij zelf geen inkopen meer kunnen doen!

Het Russische ministerie van Defensie zei dat het een veilige doortocht had verzekerd op de humanitaire routes vanuit Mariupol en het nabijgelegen Volnovakha. Het ministerie herhaalde zijn bewering dat Oekraïense "nationalisten" burgers niet hebben toegestaan te vertrekken en gebruikte de korte pauze in het Russische offensief om meer krachten te trekken. Het ministerie van Defensie voegde eraan toe dat het klaar was om samen te werken met de Oekraïense zijde om de humanitaire crisis o.

Donetsk meldt 200 mensen vastzitten onder puin na een explosie in Mariupol

Leden van het Oekraïense Nazi bataljon Azov (verboden in Rusland) lieten een bom ontploffen in Mariupol op Meotida Avenue. Tot 200 mensen liggen onder het puin, waaronder vrouwen en kinderen, meldde de leider van de Republiek Do netsk (RPD), Denise Pushilin.

Rusland beperkt de val van de Roebel door de US-dollar te laten vallen en over te schakelen op goud.

Vladimir Poetin:

De wereld noemt me vandaag een moordenaar omdat ik mijn volk en mijn land beschermde. Rusland is niet in oorlog tegen de burgers van Oekraïne, maar tegen nazi. Onze militairen doen al het mogelijke om bewoners van Oekraïne te beschermen.