Vertaal deze pagina naar:

VOLKSVERHUIZING UIT OEKRAINE VERWACHTING DE GROOTSTE OOIT IN DE GESCHIEDENIS

06-03-2022

"Naar schatting 20 tot 25 miljoen Oekraïners maken zich klaar voor de grootste volksverhuizing sinds het ontstaan van de mensheid!


De EU maakte eerder deze week bekend, dat Oekraïners zonder asielprocedure zich in alle landen van de EU kunnen gaan vestigen. Dit gedurende 3 jaar met recht van huis, werk, uitkering, scholing etc.

In de gehele voormalige Sovjet Unie zijn mensen met Oekraïense paspoorten woonachtig. Ook vluchtelingen uit Oost Oekraïne die de laatste 8 jaar vanwege de burgeroorlog naar Rusland zijn vertrokken en een Russisch paspoort erbij hebben verkregen. Zo ook in Rusland en bv bij ons op Krim en in Sevastopol. Iedereen die een betere toekomst wenst voor zichzelf en hun kinderen is nu de koffers aan het pakken.

Ik heb vele Oekraïense vrienden en bekenden en de eerste zijn al vertrokken. Busbedrijven staan klaar om iedereen naar een EU grens te brengen en rondselaars gaan van deur tot deur om mensen tegen betaling in te schrijven en hulp te bieden met de organisatie van hun emigratie. De mannen blijven achter en zullen op later moment nareizen. Maar dit geldt niet alleen voor Oekraiense paspoorthouders in Oost Europa, maar ook voor hen in andere delen van de wereld.

Natuurlijk wordt die 3 jaar een farce!

Over 3 jaar spreekt iedereen de taal van zijn/haar nieuwe woonland, zijn kinderen geboren die geen Oekraïens of Russisch meer spreken, zitten ze in politieke partijen en hebben organisaties en verenigingen met advocaten die hen bijstaan, om uitzetting te voorkomen. Ook hebben ze banen waar in de EU een tekort aan bestaat. BV chauffeurs. Waarom voor de helft van het geld met een LT kenteken rijden, als je de Nederlandse CAO kunt verdienen.

Ongeveer 15 miljoen Oekraïners (van de 45 miljoen inwoners) willen dat Oekraïne kan aansluiten bij de EU. Maar als de EU de grond niet wil inlijven, waarom dan ook niet zelf vertrekken met deze gouden mogelijkheid? Velen hebben niets om te verliezen. Hebben geen werk en inkomsten. Voor hen die werken, verdienen gemiddeld 300 Euro per maand! En dan heb ik het hier alleen nog maar over de normale eerlijke burger en niet over de maffia, prostitutie, criminelen etc.

Voorbeeld uit de geschiedenis:

In al de jaren dat ik in Oekraïne gewoond heb, heb ik velen zien vertrekken met achterlating van huis en haard. Vrouwen lieten zelfs kinderen bij opa en oma, of man achter om met westerse mannen te trouwen. Ze scheidden van hun echtgenoot. Trouwden met een westerling waardoor ze na 3 of 5 jaar een buitenlands paspoort kregen. Daarna scheidden ze van de westerling om hun eigen leven voort te zetten. Kinderen werden opgehaald en sommige trouwden zelfs opnieuw met hun Oekraïense echtgenoot en ze leefden nog lang en gelukkig.

Door hun geschiedenis in de Sovjet Unie, waar iedereen overal in het land kon gaan werken kennen de mensen geen heimwee en zijn gewend grote afstanden te reizen om familie te zien en hun "thuis" te bezoeken. Mijn schoonmoeder komt uit Smolensk en mijn schoonvader uit Vladikavkas en wonen zonder enig probleem of heimwee hun hele leven al in Sevastopol. Als ze de familie willen zien stappen ze zonder enig probleem in de trein en bus en reizen 32+ uur naar hun geboorteplaats.JA de Oekraïnse paspoorthouders hebben een gouden kans op een lang en gelukkig leven in de EU. En wie neemt hen dat kwalijk?"

Tekst: Robin Dolstra Woonachtig: Sebastopol, Krim, Rusland.