Vertaal deze pagina naar:

WIE IS SVEN KOCKELMANN?

09-04-2021

Sven Kockelmann (Soest, 26 december 1969) is een Nederlands journalist en radio- en televisiepresentator


Na het vwo studeerde Kockelmann aan de School voor Journalistiek te Utrecht. Deze opleiding rondde hij in 1992 af. Hij startte zijn journalistieke carrière als redacteur bij de VARA. Na korte tijd stapte hij over naar de IKON, waar hij het informatieve programma Kenmerk presenteerde. Vrij snel - in 1993 - maakte Kockelmann de overstap naar de KRO. Hij ging daar aan de slag als redacteur en verslaggever voor de actualiteitenrubrieken Reporter en Brandpunt. Brandpunt was een voorloper van het actualiteitenprogramma Netwerk.

In 1999 werd Kockelmann ook presentator van Netwerk. In 2006 presenteerde hij samen met Herman Heinsbroek bij de KRO het politieke debatprogramma Recht door Zee.

Van 2006 tot 2010 presenteerde Kockelmann vier dagen per week het ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland op Nederland 1, dat in 2010 ophield te bestaan. Kockelmann presenteerde tot eind 2013 nog wel het radioprogramma met dezelfde naam. Van 2007 tot 2010 maakte hij ook interviews voor Het Gesprek.

In september 2010 werd Sven Kockelmann een van de vier verslaggevers van het heropgerichte KRO-programma Brandpunt, met Wouter Kurpershoek, Fons de Poel en Aart Zeeman. Daarnaast presenteerde hij het KRO praatprogramma Oog in oog, waarbij hij een half uur met één gast uit de actualiteit in gesprek was. Sedert 27 januari 2014 presenteerde hij voor de KRO-NCRV het programma Eén op één beurtelings met Eva Jinek op Nederland 2. Al op 15 mei 2014 bleek dat Eén op één alweer van de buis zou worden gehaald en Oog in oog terug zou keren.

Sedert 2 januari 2018 presenteert Kockelmann op werkdagen van 11:30 tot 12:00[2] op Radio 1 het interviewprogramma 1 op 1. Hij spreekt daarin met een gast uit de actualiteit.

Tussen 17 januari en 4 april 2021 presenteerde Kockelmann namens de KRO-NCRV op zondag de talkshow Op1, samen met Talitha Muusse.

Bron ► https://nl.wikipedia.org/wiki/Sven_KockelmannNPO BOYCOT

Sven Kockelmann is een van de beste tv-interviewers van het land, zijn werkgever KRO-NCRV wil hem dan ook breed inzetten, maar de omroep stuit daarbij op aanhoudend verzet van de NPO. Iemand in de NPO-top wil Sven geen prominente plek op televisie geven, omdat hij niet likeable genoeg zou zijn.

Enorm idioot, vindt KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers dat.

Hij vindt dat Sven gewoon op de late avond van NPO 1 zou moeten zitten, en het liefst in plaats van Op1.

Peter Kuipers:

"Wil je dat mensen écht scherp aan de tand worden gevoeld?

Zet daar dan Sven Kockelman neer."

Van de NPO mag Sven echter niet op tv; niet likeable genoeg.

Is dat de echte reden? Wij (de redactie) denkt van niet!

Wat denkt U? Laat Uw reactie horen middels ons e-mail adres.


Bron ► https://www.mediacourant.nl/2020/10/groeiende-onrust-over-npo-boycot-sven-kockelmann/