Vertaal deze pagina naar:

FRITS WESTER (JOURNALIST) IS AL JAREN OP DE HOOGTE VAN DE DEMMINK DOOFPOT

28-11-2023

Waarom blijft Turkije tot heden zwijgen over seksuele escapades van Demmink in Turkije? Waarom werd Baybasin tot levenslang veroordeeld opgesloten in een Nederlandse gevangenis?

Joris Demmink, (geboren 11 december 1947) is een Nederlands voormalig topambtenaar. Hij was van 1 november 2002 tot 1 november 2012 secretaris-generaal van het Nederlandse ministerie van Justitie (vanaf 14 oktober 2010 "ministerie van Veiligheid en Justitie" geheten). Bron: Wikipedia.
Joris Demmink, (geboren 11 december 1947) is een Nederlands voormalig topambtenaar. Hij was van 1 november 2002 tot 1 november 2012 secretaris-generaal van het Nederlandse ministerie van Justitie (vanaf 14 oktober 2010 "ministerie van Veiligheid en Justitie" geheten). Bron: Wikipedia.

Waarom kon Demmink tot heden de dans ontspringen? Gaan wij nog meemaken dat Demmink wordt veroordeeld?

Het AD kopte op 17-12-2014 met de volgende titel:

Rechter geeft AD gelijk in zaak topambtenaar Demmink

Koen Voskuil (journalist) deed veel onderzoek naar de handel en wandel van Joris Demmink.

In het AD artikel van 17-12-2014 is het volgende te lezen:

Demmink eiste rectificatie en een forse schadevergoeding van het AD, omdat hij onterecht schade zou hebben ondervonden door berichtgeving van de krant. In het artikel in oktober 2012 stelden meerdere ooggetuigen dat de toenmalig Defensieambtenaar begin jaren '80 contact had met een beruchte Haagse jongenspooier.

Demmink noemde dat verhaal uit de lucht gegrepen. De Rotterdamse rechtbank vindt dat het AD zorgvuldig is geweest in haar publicaties. Auteur Koen Voskuil heeft de betrouwbaarheid van bronnen getoetst, geen onjuiste feiten gepubliceerd en Demmink voldoende kans gegeven om te reageren. Wat deze overigens niet deed. ,,Het AD heeft geen grenzen overschreden,'' zegt de rechtbank. En: ,,Dat het AD, dat is aan te merken als een serieus dagblad met een aanzienlijk maatschappelijk gezag, het tot zijn taak rekent om over Demmink in deze zin te berichten past bij zijn rol als waakhond in het publieke debat.''

De hoofdredactie van AD is verheugd dat de rechter haar in het gelijk heeft gesteld. ,,Het AD heeft altijd pal achter deze publicatie gestaan,'' zegt Bart Verkade namens de hoofdredactie. 

,,Onze onderzoeksjournalist Koen Voskuil heeft ruim een jaar diepgravend onderzoek gedaan naar alle beschuldigingen en geruchten over de heer Demmink. Daar zijn deze feiten uit naar voren gekomen. Zes getuigen hebben onafhankelijk van elkaar verklaard dat Demmink in de jaren '80 omgang had met een beruchte jongenspooier in Den Haag. Twee getuigen hebben hun verklaring onder ede herhaald bij een notaris. Ons verhaal deugde van A tot Z en was fit to print. Het is goed dat de rechtbank dit nu bevestigt. Deze rechtzaak, waarin Demmink op kosten van de Nederlandse staat tegen het AD kon procederen, heeft ons ruim twee jaar onder druk gezet. Wij zijn altijd overtuigd gebleven van de juistheid van onze publicatie.''

Er loopt overigens nog een strafrechtelijk onderzoek tegen Demmink. Nadat hij in 2003 voor het eerst in de media werd beschuldigd van seks met minderjarige jongens, heeft de overheid meerdere keren onderzoek laten doen. De aangiftes van twee vermeende Turkse slachtoffers van verkrachting door Demmink wordt momenteel onderzocht.

Bron: https://www.ad.nl/binnenland/rechter-geeft-ad-gelijk-in-zaak-topambtenaar-demmink~a562dda1/

Beweerd wordt dat Demmink meineed heeft gepleegd in de rechtbank!

In een eerdere publicatie op de website van de Demmink doofpot is het volgende te lezen:

In een persbericht van de Bakker Schut Stichting wordt ook weer gewag gemaakt van Demminks aanwezigheid in Turkije: "Recent hebben zich hiervoor twee nieuwe Turkse getuigen gemeld. Eén van hen verklaart uit hoofde van zijn functie Demmink te hebben ontmoet ter gelegenheid van het K4 bezoek aan Ankara in 1998. 

Een tweede getuige heeft verklaard hem persoonlijk te hebben ontmoet tijdens een Interpol-vergadering in Antalya in 1996."

Bron: https://www.demminkdoofpot.nl/pagina/doofpot-politiek/ambassadeur-reageert-op-verzoeke.html

Het onderstaande document bereikte eerder onze Waarheidskrant.

Frits Wester kreeg eerder van Micha Kat (onderzoeksjournalist) het boek overhandigd met de titel "Demmink doofpot".  Zou Frits Wester het boek inmiddels al helemaal hebben uitgelezen?

NIEUWSTE ARTIKELEN