Vertaal deze pagina naar:

OVER PFAS GEVAREN

07-07-2023

Echt heel schokkend dit! Op basis van honderden interne bedrijfsdocumenten onthult Zembla dat Dupont al tientallen jaren wist dat de PFAS die ze gebruikten gevaarlijk waren en zich door het milieu verspreidden!


Uitstekend werk Zembla! 

Dat jullie meer licht mogen schijnen op duistere praktijken van dit soort corporaties.

Echt heel schokkend dit, bekijk de video hierboven en deel deze aub.


Begin jaren 60 was men al op de hoogte!

Vertrouwelijke memo's, verslagen van vergaderingen en handgeschreven aantekeningen laten zien dat de industrie zich al vanaf het begin van de jaren 60 terdege bewust was van de risico's die haar uitvinding vormde voor de gezondheid van de mens en het milieu.

Schokkend genoeg was de belangrijkste zorg die in de dossiers van Dupont werd geuit, het eigen welzijn van het bedrijf: het behouden van de winst en het vermijden van wettelijke aansprakelijkheid.


Geld is schijnbaar belangrijker voor bedrijven en de (r)overheid dan de gezondheid van werknemers of omwonenden of kinderen!

 Bedrijven zijn bereid alles te offeren voor hun winst, samen met (r)overheden die niet bereid zijn om hier ook maar iets tegen te doen. Als deze situatie niet heel rap veranderd wereldwijd, dan is het zo afgelopen voor ons. De term 'teflon Rutte' krijgt hier wel een heel andere lading, nietwaar?

Als je teveel vertrouwd wordt het vroeg of laat misbruikt.

Waar woont U? Check de kaart!

LinDa-vx3ly schreef in een reactie onder de video het volgende:

"Ik heb in Rotterdam nabij Barendrecht op school gezeten. Ik herinner me nog dat een (zelf zieke) docent decennia terug zei dat een opvallend hoog aantal docenten een schildklierafwijking had en dat het ver boven het gemiddelde lag. Een groot deel van die docenten woonde in Barendrecht. Ik heb als tiener ook een schildklier auto-immuunziekte gekregen en meerdere leeftijdsgenoten van mij destijds ook (veel Graves). 

Toen dachten we (afgezien van die ene pientere docent) dat het nu eenmaal iets was wat af en toe kon gebeuren. 

Inmiddels denk ik er anders over."

Meer info over PFAS