Vertaal deze pagina naar:

RESPECT VOOR IEDEREEN!

18-11-2023

De Vlaamse partij CD&V verkondigt: "Er is meer respect nodig!"

Voor een goed plan moet je blijven strijden.

Hoeveel tegenwind het ook krijgt.

Da's gewoon een kwestie van respect.

Respect werkt, het zijn maar 7 letters

Respect. Het zijn maar zeven letters maar het is een taal op zich. Op de bus en op school, in sociale media en ja, ook in de politiek. We staan voor enorme uitdagingen in ons land. Maar alleen met respect kunnen we die uitdagingen aan. Is dat een ouderwets woord? Kan best zijn, maar het is hoog tijd dat we er terug werk van maken. Want respect werkt.

Respect werkt voor al die mensen die Vlaanderen groot maken: de moeders en vaders die voor hun gezin zorgen, de zorgers, de boeren, de brandweermannen, de zelfstandigen, leerkrachten en ondernemers. Allemaal mensen die elke dag het beste van zichzelf geven, zonder dat de staat ze verplicht en zo onze gemeenschap maken.

Respect werkt voor zij die zorgen voor hun naasten, verenigingen draaiende houden en kmo's uit de grond stampen. Zij verdienen een beleid dat kansen geeft maar ook doet wat moet. Belastinggeld dat besteed wordt om onze sociale welvaart uit te bouwen en te investeren in de welvaart van morgen.

Respect werkt voor al die mensen die samen onze wijken, gemeenten en steden maken tot de thuis die ze kunnen zijn. Een samenleving waar slechte manieren niet worden getolereerd. Waar we soms zacht, soms kordaat, maar altijd liefdevol zijn. Een gemeenschap waar we kunnen zijn wie we willen zijn en ook fier zijn op onze gedeelde normen en waarden.

Respect. Het zijn maar zeven letters, maar ze maken een wereld van verschil.

Respect werkt.

Christen-Democratisch en Vlaams (afgekort als CD&V, sinds april 2022 gestileerd als cd&v) is een Vlaamse christendemocratische centrumpartij die met ongeveer 15% van de kiezers de derde grootste partij van Vlaanderen is, na de N-VA en het Vlaams Belang. Met zo'n 40.000 leden (2021) is ze naar ledental eveneens de derde grootste partij. De partij zit in de Vlaamse en de federale regering en behoort tot de meerderheid in alle Vlaamse provincies. Bovendien levert ze in 107 van de 300 Vlaamse gemeenten de burgemeester. CD&V is de zusterpartij van het Franstalige Les Engagés en de Duitstalige CSP. (bron)

Maffiawinkels vanaf nu sneller opgedoekt

Kapperszaken waar geen haar geknipt wordt? Pizzeria's waar geen pizza's buitengaan? Criminelen gebruiken vaak handelszaken als dekmantel om geld wit te wassen. Dankzij de wet Bestuurlijke Handhaving van minister Annelies Verlinden kunnen steden en gemeenten sneller optreden en deze zaken opdoeken. Een belangrijke stap in de strijd tegen de georganiseerde (drugs)criminaliteit.

Leegstand aanpakken en winkelstraten verfraaien

Hoewel de leegstand sinds 2021 daalt, staan vandaag nog altijd één op de tien handelspanden in Vlaanderen leeg. Elke burger, ondernemer en lokale beleidsmaker wordt hier in zijn stad, gemeente, dorp of wijk mee geconfronteerd. Daarom voorziet Vlaams minister Jo Brouns 7 miljoen euro extra subsidies voor onder andere de verfraaiing van winkelstraten en leegstaande handelspanden.

Gedaan met wachtlijsten bij de dokter en tandarts

Vlaams minister Hilde Crevits wil volgend jaar meer studenten toelaten tot de opleidingen Geneeskunde en Tandheelkunde. Zo maken we eindelijk een einde aan de wachtlijsten bij dokters en tandartsen. Zorg mag niet op zich laten wachten.

Een toekomst voor onze landbouw en iedereen die onderneemt in Vlaanderen

Deze week sloot de Vlaamse regering een verbeterd stikstofakkoord. Met het akkoord van 10 maart dit jaar hadden we al een belangrijke stap in de goede richting gezet. Maar we bleven aandringen op enkele fundamentele elementen, zoals een eerlijkere behandeling van landbouwers ten opzichte van de industrie, meer flexibiliteit op basis van de realiteit op het terrein en meer juridische zekerheid. Met het verbeterd akkoord van deze week wordt onze visie verder gevolgd en worden verschillende essentiële bijsturingen gedaan ten voordele van de landbouwsector.

Respect werkt

Voor een goed plan moet je blijven strijden. 

Hoeveel tegenwind het ook krijgt. Da's gewoon een kwestie van respect.