Vertaal deze pagina naar:

ALARM... U WORDT VERGIFTIGD!

03-05-2024

Zal de wereld ten onder gaan aan gif, milieu en bedrog? Dit staat nog in de sterren geschreven...

Veel mensen lijkt het niet eens te interesseren...

Waar vechten wij eigenlijk voor?

Denk aan alle toekomstige kinderen!

Welke aarde laat U achter aan Uw eigen nageslacht?

Ad van Rooij (directeur Ecologisch Kennis Centrum B.V.)
Ad van Rooij (directeur Ecologisch Kennis Centrum B.V.)

Ad van Rooij, Ine Veen en vele anderen proberen ons al jarenlang te waarschuwen voor de vergiftiging!

Ad van Rooij heeft daarvoor al vele offers moeten brengen en heeft daardoor zijn vrouw Annelies, zijn enig geboren zoon Jos en vele medestrijders verloren, zoals onder andere: Rob Brockhus, Pamela Hemelrijk en Julius Vischjager.

In water Oost gevonden lichaam is van 83-jarige journalist Julius Vischjager

Bericht van: 7 oktober 2020, 16.12 uur · Aangepast 7 oktober 2020, 16.36 uur · Door Redactie

Hoe kwam Julius Vischjager om het leven?

Het lichaam dat afgelopen dinsdag in het water langs de Oranje-Vrijstaatkade in Oost werd gevonden is van de 83-jarige journalist Julius Vischjager. Dat meldde de Volkskrant. De krant schreef een uitgebreid 'In Memoriam' over de markante verslaggever die een eigen, handgeschreven krant uitgaf: The Daily Invisible.

Voor de krant, voor zover bekend de enige handgeschreven krant ter wereld, stelde Vischjager decennialang de laatste vraag aan de premier op diens wekelijkse persconferentie.


Reactie Mark Rutte

Het is dan ook niet vreemd dat Mark Rutte op Twitter een bericht wijdt aan het overlijden van de 83-jarige Vischjager. 'De handgeschreven antwoorden kwamen in de zelfs internationaal vermaarde Daily Invisible. Nieuwspoort was zijn huiskamer, opgeluisterd met zijn pianospel. Met zijn overlijden verliest het Binnenhof één van zijn kleurrijkste figuren', stelt de premier.

Bron: https://www.at5.nl/artikelen/204871/in-water-oost-gevonden-lichaam-is-van-83-jarige-journalist-julius-vischjager

NOS Nieuws•woensdag 7 oktober 2020, 15:52•Aangepast woensdag 7 oktober 2020, 16:45

Man die premier altijd laatste vraag stelde, Julius Vischjager, overleden

Jarenlang mocht hij de laatste vraag stellen op de vrijdagse persconferentie van de minister-president: Julius Vischjager. Gisteren is hij dood gevonden in een gracht in de buurt van zijn woning in Amsterdam. Vischjager was hoofdredacteur en enige medewerker van zijn handgeschreven krant The Daily Invisible. De eerste kwam uit in 1978, niet dagelijks zoals de naam misschien doet denken, eerder wekelijks (maar niet elke week). Zijn vraag aan de premier was in de regel origineel te noemen. Zo werd amateurpianist Rutte meer dan eens bevraagd over zijn pianospel. Bijvoorbeeld in 2013: 

"Die één miljoen kinderen in Syrië, daar kunt u niets aan doen. Maar heeft u nog piano gespeeld in de vakantie?" Ook vroeg Vischjager eens waarom er eigenlijk geen piano in het Catshuis staat.

In Nieuwspoort, waar de wekelijkse persconferentie wordt gehouden, speelde Vischjager zelf regelmatig klassieke stukken op de vleugel. Ook gaf hij 'vertederingsconcerten'. "Om de mensen actief te krijgen in het luisteren naar muziek", zei hij eerder in een gehouden interview.

De eerste premier die het vuur na aan de schenen werd gelegd was Van Agt in de jaren 70, daarna heeft Julius Vischjager ze allemaal gehad. Onder Balkenende is geprobeerd de traditie af te schaffen (omdat de persconferentie professioneler moest), maar na protest van de parlementaire persvereniging, mocht Vischjager blijven.  De afgelopen jaren was Vischjager geen vaste bezoeker meer, hoewel hij af en toe even terug kwam van weggeweest.

Bron bericht: https://nos.nl/artikel/2351374-man-die-premier-altijd-laatste-vraag-stelde-julius-vischjager-overleden

Bron foto: https://nos.nl/artikel/2351374-man-die-premier-altijd-laatste-vraag-stelde-julius-vischjager-overleden
Bron foto: https://nos.nl/artikel/2351374-man-die-premier-altijd-laatste-vraag-stelde-julius-vischjager-overleden

Pamela Hemelrijk R.I.P.

Op 28 september 2009 overleed journaliste en columniste Pamela Hemelrijk (R.I.P.)

Stilistisch talent en dwarse, bevlogen verslaggever, altijd gedreven door rechtvaardigheid. Pamela Hemelrijk was relatief onbekend in haar eigen geboortestad Amsterdam, maar als columniste van het AD des te bekender in Rotterdam. 

'Your sister seems to be a celebrity here',

hoorde haar zuster Willy.

Wynia's Week herdacht Pamela Hemelrijk (1947-2009), ook met columns en citaten uit haar werk.

Nog een hele poos nadat Pam plotseling dood was (hartaanval, onverbeterlijke kettingrookster), zocht mijn hand de telefoon als ik de krant zat te lezen. Ze was mijn zus. 

Jarenlang had ik een soort privé-columniste aan haar gehad, want we belden elkaar 's morgens vaak op en bespraken dan het nieuws. Ze kon dan tegen mij naar hartenlust complottheorieën ontvouwen die niet hard genoeg werden om de krant te halen. 

Ze is al tien jaar dood (anno 3 mei 2024 is Pamela al meer dan veertien jaar dood), maar ik zit hier nog steeds te wachten tot bijvoorbeeld uitkomt waarom de autoriteiten na de vuurwerkramp die hele wijk in Enschede hermetisch afgrendelden en uit het zicht hielden met hoge schuttingen. Terwijl op tv alles nog aan het knallen was, belde Pam me op. 'Gaan daar mijn landmijnen de lucht in?' vroeg ze. 

Ze lag toen al een hele poos in de clinch met Defensie, omdat niemand daar haar wilde vertellen waar de 30.000 ondeugdelijke landmijnen waren gebleven waarvan er af en toe zomaar eentje ontplofte.

Een handvol soldaten was er door gesneuveld en klokkenluider Spijker was ontslagen en werd bedreigd. De stukken over de zaak Spijkers, lees ik nu op Wikipedia, liggen achter slot en grendel opgeslagen in een speciale ruimte van het Nationaal Archief. 

Pas in 2026 mogen we er misschien bij. 

Waar die landmijnen zijn gebleven zal wel niet vermeld staan.

Veel mensen vonden haar meningen extreem, maar o, wat heeft ze vaak gelijk gekregen. Toen ze tegen de oorlog in Irak fulmineerde bijvoorbeeld. En toen ze me bijna huilend van woede opbelde tijdens het achtuurjournaal, terwijl de Dutchbatters door het beeld hosten, eindelijk veilig uit Srebrenica ontkomen. 'Die arme mensen in die enclave worden nu afgeslacht,' zei ze. 

Maar het heeft jaren geduurd voor dat ook tot de rest van Nederland doordrong.

Luizenbaan? Welnee!

Er waren wel mensen die zeiden: 'Ach wat? Die Pam heeft toch een luizenbaan: twee keer in de week zo'n stukkie schrijven?' Maar die mensen beseften niet hoe vreselijk kwaad Pam zich de hele week over alles moest maken om die stukken te kunnen schrijven. Toen geen krant meer over de moord in de Beethovenstraat durfde te publiceren, omdat het Parool aan de moordenaar, Van Gasteren, al eens 100.000 gulden had moeten betalen wegens smaad, toen liet Pam een webpagina aanmaken (we spreken hier van de jaren '90) om daarop een open brief aan de Hoge Raad te kunnen publiceren en Van Gasteren tot opnieuw procederen aan te zetten. De vrijheid van meningsuiting was in het geding en dat liet Pam niet over haar kant gaan.

Onze oude vader was bezorgd. 'Pam, straks moet je je huis nog verkopen als Van Gasteren wint.' Plotseling was ze niet kwaad. Heel berustend zei ze: 'Dan moet dat maar. Dit is te belangrijk.' Acht lange jaren heeft Van Gasteren tegen haar geprocedeerd, maar ze won en ze heeft tot haar dood aan de Prinsengracht gewoond. Een van mijn dochters ging een paar jaar geleden Rechten studeren en vertelde me dat het arrest van deze zaak op college besproken werd. Pam en mijn vader waren allebei allang dood, maar gelukkig was ik er nog om ontroerd te zijn.

Bron en meer info: https://www.wyniasweek.nl/pamela-hemelrijk-mijn-prive-columniste/

Alarm... U wordt vergiftigd!

_____


"Alarm... U wordt vergiftigd!"

Zal de wereld ten onder gaan aan gif, milieu en bedrog?

Bestel het boek NU en ga het direct lezen!

De bestellink staat hieronder.

https://www.bol.com/nl/nl/p/alarm-u-wordt-vergiftigd/1001004006244940/

WIJ HOPEN DAT WE HET ROER TIJDIG KUNNEN OMDRAAIEN IN ONZE WERELD, ANDERS IS DE MENSHEID REDDELOOS VERLOREN -- ONZE AARDE WORDT NOG STEEDS ZWAAR VERGIFTIGD!

Onze Databank van het Ecologisch Kennis Centrum wordt iedere dag aangevuld met belangrijke informatie. Mis niets en word lid van onze Waarheidskrant van De Nieuwe Media.

ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN