Vertaal deze pagina naar:

IDEMIA LEVERT IDENTITEITSGERELATEERDE BEVEILIGINGSDIENSTEN EN VERKOOPT GEZICHTSHERKENNING EN ANDERE BIOMETRISCHE IDENTIFICATIEPRODUCTEN EN SOFTWARE VOOR PARTICULIERE BEDRIJVEN EN OVERHEDEN

13-02-2024

IDEMIA produceerde in 2020 wereldwijd 3 miljard identiteitsdocumenten, paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen etc.

IDEMIA LEVERT IDENTITEITSGERELATEERDE BEVEILIGINGSDIENSTEN EN VERKOOPT GEZICHTSHERKENNING EN ANDERE BIOMETRISCHE IDENTIFICATIEPRODUCTEN EN SOFTWARE VOOR PARTICULIERE BEDRIJVEN EN OVERHEDEN.

SDG target 16.9

De Verenigde Naties (VN/UN) wil in 2030 iedereen op de wereld voorzien van een identiteitsbewijs.

Meer info: https://unece.org/fileadmin/DAM/pau/icpd/UNFPA-UNECE_meeting_2016/5_Indicator_16.9.1_EECARO.pdf

John Riemen in beeld

Hoezo reageert politie Nederland niet op de connectie met WEF SDG 2030 Agenda?

John Riemen van politie Nederland (hoofd centrum voor biometrie) en als politie lid van het WEF.

Zie link: https://www.weforum.org/agenda/authors/john-riemen/

Gezichtsherkenningstechnologie kan politie Nederland helpen sneller onderzoek te doen en overtreders voor de rechter te brengen, maar er is begeleiding nodig om schendingen van de mensenrechten te voorkomen. "IDEMIA, de wereldwijde leider in Augmented Identity, en INTERPOL, 's werelds belangrijkste politie-organisatie, versterken hun alliantie na meer dan 20 jaar van samenwerking."

In het biometrisch centrum van de politie maken experts gebruik van gezichtsherkenning bij het opsporen van personen. In 2019 heeft dit geleid tot de opsporing van 98 mensen die verdacht werden van een strafbaar feit of op een andere manier betrokken waren bij een politieonderzoek. John Riemen van het Centrum voor Biometrie legt uit hoe het systeem werkt. Bron en meer info: https://www.nu.nl/279498/video/zo-werkt-gezichtsherkenning-bij-de-politie.html

Tip: Misschien kan door John Riemen ook direct onderzoek gedaan worden naar de personen genoemd in de onderstaande links?

ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN