Vertaal deze pagina naar:

WORDT HUSEYIN BAYBASIN BINNENKORT VRIJGELATEN DOOR NEDERLAND?

25-03-2022

Is er een deal gesloten tussen Nederland en Turkije?


Onze verslaggever in Turkije, de Turkse Koerd Neset Temirci, vermoedt van wel. Is de deal dat de Demmink doofpot voor eeuwig een doofpot blijft?

Vanwaar deze wending in deze zeer gevoelige politieke kwestie?

De onderstaande tekst van dit artikel is de vertaling van de video van journalist Irfan Aydin, die daaronder is gepubliceerd.

Neset Temirci is te volgen op zijn Telegram kanaal.

Link ► https://t.me/neset_temirci_kanaal


Wordt Baybaşin vrijgelaten voor Verenigd Koerdistan?!?


In de Nederlandse gevangenis waar de beroemde drugsdealer Hüseyin Baybaşin vermoedelijk gevangen zit, riep hij zichzelf uit tot president van de Verenigde Federale Koerdische Staat.

Bovendien gaan de inspanningen voor de aanvaarding van deze zogenaamde staat met de steun van Israël snel door bij de Verenigde Naties. Terwijl het Turkse publiek zich urenlang bezighield met inhoudloze toespraken, om uiteindelijk niets te vertellen, zijn de Israëlische en Nederlandse regeringen al begonnen met onderhandelen met Baybaşin.

Er was reeds een ongecensureerde live-uitzending met İrfan Aydın, die live op het YouTube-kanaal werd uitgezonden, Het was een nieuwe baanbrekende uitzending.

3e Oog Hra


Video ► https://youtu.be/0s8E_erftjU



DE RECHTSPRAAK

Levenslang veroordeelde Hüseyin Baybaşin Uitspraak


In april 2018 wees de Hoge Raad een herzieningsverzoek af.


De Turks-Koerdische Hüseyin Baybaşin is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor huurmoorden, gijzelingen en drugshandel. In april 2011 diende de advocaat van Baybasin een herzieningsverzoek in bij de Hoge Raad.

Op 17 april 2018 wees de Hoge Raad een herzieningsverzoek in deze zaak af.

Link ► https://www.rechtspraak.nl/Bekende-rechtszaken/Levenslang-veroordeelde-Huseyin-B


Hoe werkt herziening van een strafzaak?

Herziening kan in uitzonderlijke gevallen een onherroepelijke strafrechtelijke veroordeling ongedaan te maken. De veroordeelde kan hiervoor bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek indienen. De advocaat-generaal bij Hoge Raad kan vorderen dat de zaak opnieuw door een gerechtshof moet worden behandeld. Het is de Hoge Raad die daar een beslissing over neemt.