Vertaal deze pagina naar:

ALLE FEITEN EN FABELS OVER BIOLOGISCH FRUIT EN GROENTEN OP EEN RIJTJE.

23-04-2024
Bron foto: https://rinekedijkinga.nl/
Bron foto: https://rinekedijkinga.nl/

Het allerbelangrijkste is dat je weet op welke bodem de groenten en het fruit is gekweekt, meten is weten!

En hoe schoon is het water waarmee de groenten en het fruit zijn gekweekt?

En welke mineralen bevatten dat water?

En hoe energetisch is dat water?

Volgens Ad van Rooij en vele andere klokkenluiders is reeds veel aarde en water vergiftigd met arseenzuur, chroom VI, glyfosaat en vele andere giftige stoffen.

Oversterfte in Nederland houdt aan - Er is in Nederland niet een vierkante meter grond en nagenoeg geen enkele woonplaats meer die niet is vergiftigd met arseenzuur en/of chroom VI.

De oversterfte gaat daarmee jaar op jaar pijlsnel omhoog.

Je kent het wel... 

Je bent op een feestje en je laat weten dat jij een fan van bio bent...


Dan komen de reacties: 

Kan je er de hele wereld mee voeden? Het is toch veel te duur?

Is bio echt gezonder?

Het is gewoon een marketing truc!


En dan sta je soms met je mond vol tanden… 

Dus als je van biologisch houdt, hoe reageer je dan op zulke vragen? 

In 2018 lanceerde Nature and More de ⁠Bio Bullshit Bingo⁠, waarmee de bio-fan antwoorden vindt op die lastige vragen en die we gebruiken als uitgangspunt voor deze podcast. Samen met gasten Rineke Dijkinga en Michael Wilde proberen we feiten en fabels rondom biologisch boven tafel te krijgen. 

Michael Wilde Michael was onder andere werkzaam voor Nature and More, waar hij onder meer de ⁠Bio Bullshit Bingo⁠ ontwikkelde, waarmee fabels over biologisch ontkracht werden. Hij was ook voorzitter van de belangenbehartigingsorganisatie ⁠Bionext⁠. Sinds kort is hij zijn eigen adviesbureau voor de biologische sector ⁠The Organic Embassy⁠ begonnen, waarmee hij strategisch advies, projectmanagement, trainingen en workshops voor zowel de publieke en de private sector, als maatschappelijke organisaties biedt. 

Rineke Dijkinga Rineke runde bijna 16 jaar een praktijk voor orthomoleculaire en natuurgeneeskunde. Ze schreef ⁠8 boeken over gezond en eerlijk eten⁠, waarvan er honderdduizenden verkocht zijn, ze richtte een lijn natuurvoedingsproducten op met de merkbelofte '100% voedingswaarde, verder niks'. 

Samen met haar man Jan runt ze hun educatieve biodiversiteitsproject ⁠Heerlijk Westerwolds Land⁠ waar preventie van chronische ziekte door regeneratieve landbouw centraal staat. 

Het draait er allemaal om 'voedingswaarde per hectare' en herverbinding met ons voedsel. 

Zie: ⁠RinekeDijkinga.nl⁠

Neem de regie in je eigen keuken!

Bron foto: https://rinekedijkinga.nl/
Bron foto: https://rinekedijkinga.nl/

Neem de regie in je eigen keuken!

Bij elke auto en elk huishoudelijk apparaat dat we kopen, krijgen we een uitgebreide handleiding voor een optimale levensduur. Voor de hedendaagse mens ontbreekt deze handleiding hoe je met de juiste voeding en leefstijl gezond oud kunt worden echter meestal.

Mijn grote passie:  Mensen vertellen over de kracht van (h)eerlijke, onbewerkte voeding. En ze verleiden om zelf weer de regie te pakken over hun etensbord.

Letterlijk en figuurlijk is daar een wereld te winnen.

Tekst: Rineke Dijkinga

Bron en meer info: https://rinekedijkinga.nl/

Beluister en bekijk de volgende video's:

Podcast 1: https://youtu.be/5TYy9WmwwJU (alleen geluid)

Podcast 2: https://youtu.be/CXNM0Vt_rho (alleen geluid)

Podcast 3: https://youtu.be/JRelMw7PRZQ (alleen geluid)

Groothandel Odin

Op de website van groothandel Odin is het volgende te lezen:

Je wilt de keten van boer tot bord gezonder en eerlijker maken. Je hebt een eigenzinnige visie op biologische en biodynamische voeding. Je wil nieuwe vormen van samenwerking en je hebt een eigen kijk op eigendom en winst. Hoe doe je dat?

Met onze ervaring (sinds 1983) als groothandel in 100% biologische en biodynamische producten, kies je voor een betrouwbare en ervaren partner voor levering van jouw verse en houdbare producten. Je kunt bij ons terecht voor AGF (aardappelen/groenten/fruit), zuivel, koelvers, kaas, diepvries, DKW (droge kruidenierswaren) en cosmetica.

Onze distributiecentra in Geldermalsen en Marum worden dagelijks bevoorraad en bieden ruimte aan een compleet assortiment van meer dan 7000 producten, waarvan ruim 450 onder eigen merknamen van Odin. Onder onze klanten vind je niet alleen winkels, maar ook restaurants, kinderdagverblijven en webwinkels.

Voor ons enthousiaste team van deskundige medewerkers staat jouw wens altijd centraal! Persoonlijk contact staat bij ons voorop en door korte lijnen tussen in- en verkoop kunnen we snel schakelen, waardoor we je optimaal van dienst kunnen zijn. Via onze webportal kun je 24 uur per dag terecht om je bestelling te doen en onze medewerkers staan van 08:30 – 17:00 uur klaar om je vragen te beantwoorden.

Bron en meer info: https://www.odin.nl/over-odin/groothandel/

ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN