Vertaal deze pagina naar:

BREAKING NEWS! PRINS BERNHARD ZUR LIPPE-BIESTERFELD EN PRINS MAURITS VAN ORANJE-NASSAU VAN VOLLENHOVEN BLIJKEN NIET DE RECHTMATIGE OPVOLGERS TE ZIJN VAN DE PRUISISCHE KONING EN DUITS KEIZER WILHELM II

26-06-2024
Bron foto: https://nl.wikipedia.org/wiki/Huis_Doorn
Bron foto: https://nl.wikipedia.org/wiki/Huis_Doorn

Het hoofd van de Duitse familie Hohenzollern heeft in 2014 aanspraak gemaakt op Huis Doorn, het ballingsoord van de laatste Duitse keizer Wilhelm II.

Koning Frederik Willem van Hohenzollern van Roemenië (links) en de titulaire koning van Pruisen en de Duitse keizer Georg Friedrich, Prins van Pruisen (rechts).
Koning Frederik Willem van Hohenzollern van Roemenië (links) en de titulaire koning van Pruisen en de Duitse keizer Georg Friedrich, Prins van Pruisen (rechts).

Dit betekent het definitieve einde van het Nederlandse koningshuis!

Lees voor meer informatie het onderstaande artikel in de paarse link:

https://duitslandinstituut.nl/artikel/40981/hohenzollern-prins-maakte-aanspraak-op-huis-doorn

Wilhelm II
Wilhelm II

Naar aanleiding daarvan het volgende:

Louis Ferdinand (1907-1994), een lid van de hogere Zwabische tak van de Hohenzollern-dynastie, Hohenzollern-Sigmaringen, heeft als hoofd huis Hohenzollern de Duitse kroonprins Wilhelm opgevolgd. Hij trouwde in 1938 met zijn achternicht, groothertogin Kira Kirillovna van Rusland, eerst tijdens een Russisch-orthodoxe ceremonie in Cecilienhof (paleis in Potsdam, Brandenburg, Duitsland, eigendom van de Staat der Nederlanden) en daarna tijdens een Lutherse ceremonie in Huis Doorn (zie foto) in Sticht Utrecht, tot 4 juni 1941 de permanente verblijfplaats van de Pruisische koning en Duits keizer Wilhelm II (zie foto).

Bron foto: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_II_van_Duitsland

Kira was de tweede dochter van groothertog Kyril Vladimirovitsj en prinses Victoria Melita van Saksen-Coburg en Gotha. De prins was een populair figuur. In 1968 meldde Der Spiegel dat in een onderzoek onder hun lezers door het tijdschrift Quick over wie de meest eervolle persoon zou zijn om president van de Bondsrepubliek Duitsland te worden, Louis Ferdinand, de enige van de twaalf kandidaten die geen politicus was, won met 39,8% vóór Carlo Schmid en Ludwig Erhard. In een soortgelijk onderzoek van de tabloid Bild kozen de lezers met 55,6% voor Louis Ferdinand. In een interview met Quick gaf de prins aan dat hij het presidentschap misschien zou aanvaarden, maar zijn aanspraak op de keizerlijke of Pruisische kronen niet zou opgeven.

Het echtpaar kreeg vier zonen en drie dochters. Zijn twee oudste zonen deden allebei afstand van hun erfrecht om met gewone mensen te trouwen. Zijn derde zoon en troonopvolger, prins Louis Ferdinand, stierf in 1977 tijdens militaire manoeuvres, en zo werd zijn eenjarige kleinzoon Georg Friedrich, prins van Pruisen (zoon van prins Louis Ferdinand) de nieuwe troonopvolger. 

Na de dood van Louis Ferdinand in 1994 werd Georg Friedrich (1994-heden), als hoofd van huis Hohenzollern, degene die de aanspraak op de keizerlijke of Pruisische kronen nog niet had opgegeven.

Georg Friedrich, Prins van Pruisen is de titulaire koning van Pruisen en de Duitse keizer.

Bron foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Sophie,_Princess_of_Prussia
Bron foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Sophie,_Princess_of_Prussia

Het huidige hoofd Georg Friedrich, Prins van Pruisen (zie foto) is de titulaire koning van Pruisen en de Duitse keizer. Hij heeft ook een historische aanspraak op de titel Prins van Oranje. 

Hij trouwde op 27 augustus 2011 met prinses Sophie van Isenburg (zie foto). Op 20 januari 2013 beviel ze van tweelingzonen, Carl Friedrich Franz Alexander en Louis Ferdinand Christian. Albrecht, in Bremen. Carl Friedrich, de oudste van de twee, is de troonopvolger.

De prins eiste in 2014 Huis Doorn van de Nederlandse staat op als familiebezit, hetgeen tot heden niet werd gehonoreerd

Het huidige hoofd Georg Friedrich, Prins van Pruisen is de titulaire koning van Pruisen en de Duitse keizer. Hij heeft in 2014 aanspraak gemaakt op Huis Doorn, het ballingsoord van de laatste Duitse keizer Wilhelm II, dat blijkt uit de documenten die toen openbaar zijn gemaakt. Berichten dat de nazaten van Wilhelm II het huis claimen zijn niet nieuw, maar de documenten bevestigen dat de Nederlandse overheid onderhandelde met de Hohenzollerns.

De correspondentie toont voor het eerst zwart op wit dat er meerdere gesprekken zijn geweest tussen de advocaten van Georg Friedrich en de Nederlandse Staat, die sinds de Tweede Wereldoorlog eigenaar is van Huis Doorn. Maar de twee documenten roepen ook veel vragen op. Vooral: wat is er na 2015 nog gebeurd?

Foto: Georg Friedrich Prinz von Preußen met zijn vrouw Sophie in 2011. Bron foto: Wikipedia/Rainer Halama/cc. Bron tekst: https://duitslandinstituut.nl/artikel/40981/hohenzollern-prins-maakte-aanspraak-op-huis-doorn

(P.S. Dit is wel zeer bijzonder omdat zowel koning Willem-Alexander als ook Georg Friedrich beiden Prins van Oranje zijn).

Jet Bussemaker (voormalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)
Jet Bussemaker (voormalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap)

De advocaat van Georg Friedrich, Prins van Pruisen (1976), huidig hoofd van de Hohenzollern-familie, stuurde in september 2014 een brief aan Jet Bussemaker (PvdA) (zie foto) (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jet_Bussemaker), destijds minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

De brief is te vinden op de website van de Rijksoverheid. Zie de onderstaande link, waar de documenten zijn gepubliceerd.

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-onderwijs-cultuur-en-wetenschap/documenten/wob-verzoeken/2020/10/15/besluit-op-wob-verzoek-over-huis-doorn

Of klik de paarse links hieronder aan om de documenten te lezen.

Tip: Wellicht is het handig en verstandig om zelf de onderstaande PDF files (brieven) op een USB-stick op te slaan, zodat deze informatie bewaard blijft.

Dat de twee documenten (zie hieronder) boven water zijn gekomen is het werk van student Frederick Ykema (21), die geschiedenis en Duits studeert aan de universiteit van Glasgow. Hij maakte gebruik van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en diende een verzoek in om de documenten te publiceren. 

"Ik deed verkennend onderzoek voor mijn scriptie over het asiel van de keizer Wilhelm II in Nederland en de nasleep daarvan", vertelt hij via de telefoon. Ykema had gelezen dat Georg Friedrich aanspraak zou hebben gemaakt op Huis Doorn en besloot het te onderzoeken. "Iedereen kan een Wob-verzoek indienen, dus dat deed ik. Ik had van te voren geen idee wat ik zou aantreffen."

In de brief schrijft de advocaat dat de besprekingen die zijn gevoerd met het ministerie van OCW 'aangenaam waren' en dat beide kanten zich 'welwillend en begripvol' hebben getoond.

Toch bereikten beide partijen geen overeenstemming, want in de brief maakt de advocaat namens Georg Friedrich formeel aanspraak op het eigendom van Huis Doorn, de inventaris, het omringende landgoed en de daarbij horende hoeven. In de brief stellen de advocaten van de Hohenzollerns dat de Nederlandse Staat nooit beslag had mogen leggen op Huis Doorn, omdat Wilhelm II de status van vluchteling had en onder Nederlandse bescherming stond tijdens zijn ballingschap.

Hiermee is het wettelijke bewijs geleverd dat de doorluchtige Hoogheid prins Bernhard zur Lippe-Biesterfeld (4 juni 1941 - 26 mei 1998) en prins Maurits van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven (28 mei 1998 – heden) niet de rechtmatige opvolgers zijn van de Pruisische koning en Duits keizer Wilhelm II, maar dat dit na de dood van Wilhelm II hadden moeten zijn:

Hiermee hebben wij het wettelijke bewijs geleverd dat Nederland en daarmee ook alle 193 landen van de Verenigde Naties (omdat het handvest op 24 oktober 1945 is gesloten) vanaf 26 mei 1941 ONGRONDWETTIG zijn, wat de oorzaak is van alle daarna gevoerde oorlogen, waaronder de huidige Russisch-Oekraïense Oorlog en de huidige oorlog Hamas-Israël.

Het wordt dan ook heel hoog tijd dat alle 150 leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal in een "plenaire vergadering" beslissen dat deze hierboven beschreven lezing GRONDWETTELIJK de enige juiste is.

De oplossing voor dit alles kunt u lezen in het spoedeisend verzoekschrift d.d. 10 maart 2024 (kenmerk: AvR/100324/ConMon-NL) van het op 5 juli 1979 voor de wet en Rooms-Katholieke kerk getrouwde echtpaar A.M.L. van Rooij (BSN: 093391225) en J.E.M. van Rooij van Nunen (BSN: 128731886), 't Achterom 9-9A, 5491 XD, Sint-Oedenrode, aan de Constitutionele monarchie van Nederland, zijnde de onlosmakelijk aan elkaar verbonden:

namens deze Minister-President Mark Rutte, waarop hij heden (na 3,5 maand) nog geheel niet heeft gereageerd, welke u kunt lezen in de volgende link.

Lees daarvoor ook bijbehorend artikel op De Nieuwe Media in de volgende link:

Verzoek aan alle inwoners van Nederland

De redactie van De Nieuwe Media vraagt hierbij dan ook aan alle inwoners van Nederland, die dit artikel lezen, om mee te helpen dat alle 150 leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal in een "plenaire vergadering" hierop een beslissing moeten gaan nemen, waarna wij kunnen beginnen met het opbouwen van een nieuwe leefbare wereld, waarin onze kinderen en kleinkinderen ook nog menswaardig leven kunnen hebben.

Dienie Kars (Redactrice van De Nieuwe Media)
Dienie Kars (Redactrice van De Nieuwe Media)

Bij voorbaat mijn dank daarvoor.

Dienie Kars

Redactie De Nieuwe Media

Door een donatie te doen (onder)steunt U het goede werk van De Nieuwe Media voor ons allemaal.

https://steunactie.nl/actie/steun-onze-waarheidskrant-de-nieuwe-media/

Blog van Dienie Kars: https://www.freedom-for-all-worldwide.com/

"DE TIEN GEBODEN VAN GOD"

Het koninkrijk van God is de realiteit van Gods heerschappij die is gekomen in de harten van alle mensen die geloven in Jezus Christus. Het is geen zichtbaar koninkrijk, zoals een aardse regering. Gods koninkrijk is in ons innerlijk. Het is een geestelijke realiteit, die we ervaren door de Heilige Geest.

Alle scholen in Louisiana moeten Tien Geboden uit Bijbel in klaslokalen hangen

De gouverneur van Louisiana heeft een wet ondertekend die alle scholen in de Amerikaanse staat verplicht om de Bijbelse tien geboden te laten zien in klaslokalen.

Bericht van 20 juni 2024 - De wet verplicht alle scholen, van peuterspeelzalen tot universiteiten, om de geboden op posterformaat toonbaar te maken in klaslokalen. De tekst moet "groot en makkelijk leesbaar zijn", schrijft de wet voor.

Daarnaast worden de geboden voorzien van vier paragrafen met context. Daarin staat dat de tien geboden "al drie eeuwen een prominent onderdeel van het Amerikaanse publieke onderwijs" zijn. De Bijbelse regels en de contextverklaring moeten begin 2025 in alle klaslokalen zichtbaar zijn.

"Als je de rechtsstaat wil respecteren, moet je beginnen bij de oorspronkelijke wetgever: Mozes", verwijst de conservatieve gouverneur Jeff Landry, naar de profeet uit het Oude Testament die de tien geboden namens God zou hebben opgeschreven.

Bron tekst: https://www.nu.nl/buitenland/6317528/alle-scholen-in-louisiana-moeten-tien-geboden-uit-bijbel-in-klaslokalen-hangen.html

ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN