Vertaal deze pagina naar:

VOLGENS DE EERSTE BERICHTEN WERD POLITICUS PIM FORTUYN OP 6 MEI 2002 ROND 6 UUR NEERGESCHOTEN DOOR 6 KOGELS (666)

02-05-2024

Wij gedenken op 6 mei 2024 dat het 22 jaar geleden is dat Pim Fortuyn werd vermoord op het Mediapark in Hilversum.

Onder de video staat het volgende geschreven:

Aanstaande maandag 6 mei, is het zover! 

Dan is het 22 jaar geleden dat Pim Fortuyn om het leven is gebracht op het mediapark van Hilversum na een uitzending van Ruud de Wild bij BNN/VARA. Iets na 6 uur veranderd Nederland voorgoed. 

Nooit meer zal het politieke landschap het zelfde zijn na deze brute aanslag op een geliefde politicus. In deze exclusieve podcast zal de eigenaar van het YouTube kanaal https://www.youtube.com/@peopleunited2022 een video presenteren met materiaal met een eigen sausje voor de kijkers van People United. Deze podcast zal op 6 mei in première gaan en getoond worden aan het grote publiek!

Wie is of was Pim Fortuyn?

Wilhelmus Simon Petrus (Pim) Fortuyn, officieel Fortuijn (Velsen, 19 februari 1948 – Hilversum, 6 mei 2002) was een Nederlandse wetenschapper, bestuurder, politicus en auteur die in brede kring bekend werd als lijsttrekker van de politieke partij Leefbaar Nederland en later de Lijst Pim Fortuyn.

 Hij schudde het politieke landschap op met polariserende uitspraken over de gevestigde politieke orde, de islam en migratie. Hij wordt gezien als een van de wegbereiders van het Europees rechts-populisime. Fortuyn werd op 6 mei 2002 vermoord vanwege zijn politieke standpunten, de eerste politieke moord in Nederland sinds 1672. 

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pim_Fortuyn

ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN