Vertaal deze pagina naar:

DIGITALE WAARHEIDSKRANT

~ Maandag 8 januari 2024 ~

Lees hier het belangrijkste verzamelde nieuws van deze dag.

Nieuwe leden van onze digitale Waarheidskrant kunnen zich als lid aanmelden door HIER te klikken.

Journalisten, uitvinders, professoren, ingenieurs, artsen, waarheidsvinders en klokkenluiders uit Nederland en België die de Waarheid mee willen/durven te schrijven vanuit hun hart kunnen KOPIJ zenden aan: redactie@waarheidskrant.nl


WERELDVREDE

Er zijn reeds grote en positieve veranderingen gaande in onze wereld.

Er is een grote verschuiving gaande in Nederland en de rest van de wereld: Wereldvrede - Het wordt nu steeds zichtbaarder voor iedereen. Lees onze digitale Waarheidskrant met belangrijke informatie, zodat de wereldbevolking massaal gaat ontwaken. De tijd is NU om te gaan ontwaken en om het roer om te gooien in onze wereld.

Vriendelijk verzoek aan iedereen: 

Laat onze digitale Waarheidskrant van De Nieuwe Media ook lezen door diegenen die nog niet op de hoogte zijn van de onderwerpen in onze digitale Waarheidskrant en/of zich nog steeds willen laten vaccineren en/of testen. Dank je wel namens onze redactie en de reeds ontwaakte bevolking in Nederland, België en de rest van de wereld.

Gezamenlijk zullen wij de strijd tegen de vergiftiging op onze Aarde (over)winnen en Wereldvrede gaan bewerkstelligen. Dit is de grootste grote uitdaging waar wij nu voor staan in onze wereldgeschiedenis. Zodat wij in de toekomst in Vrijheid, Gezondheid en Liefde kunnen verder kunnen gaan leven in de Nieuwe Wereld.

Het is nu aan de eigen bevolking om het roer om te gooien in Nederland, België en de rest van onze Wereld zoals wij die kennen.

Wat moet er nu nog meer gebeuren zodat het volk  van Nederland gaat opstaan?

Zodat we wereldwijd kunnen toewerken naar Wereldvrede?

Het is nu aan de bevolking om zelf te gaan handelen in de wereld waarin we leven.

Een oproep aan de Nederlandse boeren!

Een reactie op social media over de Nederlandse bevolking en de boeren:

"Iedereen zit in de wachtstand, de schaapjes gaan sowieso niets doen. Binnen de zogenaamde wakkeren wil men alleen peace en love in plaats van weken actie voeren en afzien. De boeren, helaas zijn velen een slappe hap. De Duitsers doen het voor maar de Nederlander zit en blijft zoals altijd afwachten en blijven klagen. 

Ik zeg, gooi nu een paar weken het land compleet op slot zodat iedereen het ook aan den lijve ondervindt. Geen eten, drinken, niks, nada nothing. Heel misschien dat dan die verwende Nederlander zijn eigen reet van die bank afhaalt en die buis eens uitlaat. Maar ik zie dit al ruim 30 jaar. Nederlanders zijn en blijven een laf ingekakt volk dat zichzelf telkens op de borst slaat van hoe tolerant ze wel niet is. Dom volk en arrogantie ten top."

Verdeelde reacties op pro-Palestina-optreden Laura Tesoro: "Had ze Oekraïne gesteund, was het gewoon gepasseerd"

De viering van het Belgische EU-voorzitterschap in Mechelen werd stilgelegd door pro-Palestijnse acties, door zowel het publiek als artiesten zoals Laura Tesoro. Met wisselende reacties.

"Had Tesoro openlijk haar steun betuigd aan Oekraïne, dan was dat gewoon gepasseerd."

Het begon allemaal toen artieste Hind Eljadid een pro-Palestijnse tekst bracht in de plaats van de haiku van voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy, zoals in het draaiboek stond beschreven. Ze zei dat Europa, dat laat gebeuren wat er gebeurt in Gaza, geen feest waard is. Actievoerders in het publiek namen haar pro-Palestijnse boodschappen over. De live-uitzending werd minutenlang afgebroken.

Voor Van Rompuy, (cd&v) lees: https://nl.wikipedia.org/wiki/Herman_Van_Rompuy

Laura Tesoro reageert op pro-Palestina-optreden: "Dit betekent niet dat ik Hamas steun of Joden haat"

Op sociale media reageert Laura Tesoro (27) op haar polariserende optreden op de viering van het Belgische EU-voorzitterschap. De zangeres zwaaide er met een Palestijnse vlag. "Maar dat betekent niet dat ik Hamas steun."

De viering van het Belgische EU-voorzitterschap in Mechelen ging afgelopen zaterdag niet zoals gepland. Het optreden werd verstoord door pro-Palestijnse acties, wat tot grote verdeeldheid en consternatie in het publiek leidde. Zangeres Laura Tesoro, die in het verleden haar steun al betuigde aan het Palestijnse volk, zwaaide tijdens haar optreden daarna met een Palestijnse vlag die ze van een toeschouwer gekregen had.

Laura Tesoro reageert op pro-Palestina-optreden: "Dit betekent niet dat ik Hamas steun of Joden haat".

* Video * Geluid aan * Download * Pauzeren * Huidige tijd 0:07 / 0:55 * Volledig scherm *

Video: https://www.gva.be/cnt/dmf20240108_94048272

De reactie van Tesoro op Instagram:

"Ik kon geen nummer zingen en intussen doen alsof er niets aan de hand was terwijl er een demonstratie aan de gang was over mensenrechten en mensenlevens", schrijft ze nu op Instagram. Daarmee reageert ze voor het eerst sinds de show. "Dat kon ik niet negeren. Dus hees ik de vlag."

"Maar", zo stelt ze, "een Palestijnse vlag hijsen betekent niét dat ik Hamas steun. Het betekent niét dat ik Joden haat. Het betekent niét dat het oké is om onschuldige burgers te doden, waar ze ook wonen. Het betekent dat ik wil dat alle genocides en oorlogen stoppen." (dewo) (Bron.)

Charles Michel zwaar onder vuur nu hij eerder stopt als Europees president

Charles Michel heeft echter nog steeds niet gereageerd op ons eigen artikel in De Nieuwe Media:

Charles Michel
Charles Michel

Charles Michel stopt als voorzitter van de Europese Raad, maar die beslissing doet heel wat stof opwaaien!

Volgt de Hongaarse premier Viktor Orbán hem nu op?

De beslissing van Charles Michel om vroegtijdig te stoppen als 'Europees president' wordt hem niet in dank afgenomen. Integendeel. Europese politicologen en collega-politici zijn vernietigend voor zijn "plichtsverzuim". "Het is niet alleen egoïstisch, maar ook onverantwoordelijk."

Michels termijn als voorzitter van de Europese Raad loopt in principe tot eind november. Maar als hij na de verkiezingen de eed aflegt als Europees Parlementslid dan zal er al vanaf juli een opvolger nodig zijn.

 Hij moet wel voortijdig stoppen, want die twee jobs zijn niet te combineren. De opvolger dreigt de anti-Europese Hongaarse premier Viktor Orbán te worden. Dat suggereren internationale media zoals Politico en de Financial Times.

Meer info: https://www.hln.be/nieuws/hij-denkt-alleen-aan-zichzelf-charles-michel-zwaar-onder-vuur-nu-hij-eerder-stopt-als-europees-president~a4ff51f6/

Joris Hindryckx stopt definitief als directeur van Hogeschool Vives na klachten over seksueel grensoverschrijdend gedrag

Joris Hindryckx stopt definitief als directeur van de West-Vlaamse Hogeschool Vives. De hogeschool voert een onderzoek na klachten over seksueel grensoverschrijdend gedrag en toxisch leiderschap. Vanmorgen kondigde Vives wel aan dat Hindryckx opstapt en geen enkele functie meer zal hebben in de school.

Heeft dat soms ook direct te maken met het artikel in de paarse balk hieronder?

Artikel: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/01/08/joris-hindryckx-stopt/

Joris Hindryckx (Vladslo, 19 maart 1963) is een voormalig algemeen directeur van de Katholieke Hogeschool VIVES. Hij is een Belgische politicus voor CD&V en eerste schepen en oud-burgemeester van Houthulst. 

In 2014 ontving hij de titel van ereburgemeester.

Gaan Sammy Mahdi en Nawal Farih de gehele wereld redden door oprechte lijsttrekkers aan te trekken?

Sammy Mahdi (Elsene, 21 september 1988) is een Belgisch politicus voor CD&V.

Op 25 juni 2022 werd hij verkozen tot voorzitter van zijn partij.

Als vijfjarige verhuisden Nawal Farih en haar ouders vanuit het Franse Sarcelles naar Genk. Haar moeder werd stadsambtenaar actief bij Campus 03 en Het huis van het Kind. Nawal Farih studeerde internationale handel en vond aansluitend werk in die sector bij een bedrijf. In haar toenmalige woonplaats Zwartberg in Genk verwierf ze in 2015 plaatselijke bekendheid door het opzetten van een grote inzamelactie voor in Brussel gestrande vluchtelingen bij de vluchtelingencrisis van dat jaar. Ze richtte ook de vzw Lift op, die sindsdien Genkse vluchtelingen ondersteuning biedt en werd bestuurslid van de sociale woonmaatschappij Nieuw Dak.

Mahdi koortsachtig op zoek naar nieuwe lijsttrekker voor Antwerpen bij cd&v: Inge Vervotte past andermaal, ook Amir Bachrouri wordt het niet en evenmin Wouter Torfs

Raakt cd&v aan een wit konijn, een ronkende naam om de partij te komen versterken en extra kleur te geven? Het is de absolute ambitie van voorzitter Sammy Mahdi (cd&v) om nog een stevige naam aan zijn team kopmensen toe te voegen.

Artikel: https://businessam.be/mahdi-koortsachtig-op-zoek-naar-nieuwe-lijsttrekker-voor-antwerpen-bij-cdv-inge-vervotte-past-andermaal-ook-amir-bachrouri-wordt-het-niet-en-evenmin-wouter-torfs/

Paus Franciscus wil wereldwijd verbod op draagmoederschap

Paus Franciscus heeft vandaag draagmoederschap veroordeeld als verwerpelijk en opgeroepen tot een wereldwijd verbod.

"Een kind is altijd een geschenk en nooit een contractueel object. Daarom pleit ik ervoor dat de internationale gemeenschap zich inzet voor een wereldwijd verbod op deze praktijk", zei het hoofd van de katholieke kerk maandag tijdens een audiëntie in het Vaticaan. Draagmoederschap schendt de waardigheid van de vrouw en het kind, aldus de paus.

Bij draagmoederschap draagt een vrouw een kind voor de beoogde ouders en laat het na de geboorte aan hen over. Daar zijn veel redenen voor. In België worden jaarlijks tussen de dertig en veertig draagmoeders begeleid. Het merendeel betreft heteroseksuele paren of vrouwen voor wie een klassieke zwangerschap een ernstig gezondheidsrisico zou vormen. De meeste Europese landen verbieden draagmoederschap. Het gebruik van draagmoeders wordt soms toegestaan of gedoogd zolang het onbetaald is (België, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Canada, Brazilië, Colombia).

Tijdens de audiëntie met buitenlandse ambassadeurs sprak de 87-jarige paus over de huidige crises en riep hij op tot vrede. Hij had het ook over draagmoederschap. "De weg van de vrede vereist respect voor het leven, voor elk menselijk leven, te beginnen met dat van het ongeboren kind in de baarmoeder, dat noch mag worden geëlimineerd, noch mag worden veranderd in een voorwerp van commercialisering," zei Franciscus.

Hij hekelde een "cultuur van de dood" die zich in het Westen verspreidt en waarin kinderen, ouderen en zieken worden gescheiden uit "geveinsd medeleven". De paus beschreef ook de zogenaamde gendertheorie als gevaarlijk, omdat "die verschillen tussen mensen uitwist".

Meer info: https://www.gva.be/cnt/dmf20240108_95012272

Wilders trekt omstreden wetsvoorstellen voorlopig in om formatie te bevorderen

PVV-leider Geert Wilders trekt drie uiterst omstreden wetsvoorstellen van zijn partij voorlopig in, laat hij maandag 8 januari 2024 aan de voorzitter van de Tweede Kamer weten. 

Zo wil hij een voor andere partijen belangrijke drempel wegnemen om met hem te formeren.

Het gaat om drie wetsvoorstellen die eerder al werden afgekeurd door de Raad van State, de belangrijkste adviseur van het kabinet voor wetsvoorstellen. Ook was er in de Tweede Kamer bij lange na geen steun voor de PVV-plannen. Zodoende gebeurde er feitelijk niets met de wetsvoorstellen.

Het gaat om de voorstellen voor zogenoemde administratieve detentie (gevangenhouding zonder tussenkomst van een rechter), het verbod op "bepaalde islamitische uitingen" en het plan om mensen met meerdere nationaliteiten hun kiesrecht te ontnemen. Ook is daarbij het voorstel opgenomen om in de grondwet te regelen "dat personen met een meervoudige nationaliteit niet mogen worden benoemd in sommige functies", zoals bewindspersoon, commissaris van de Koning en burgemeester.

Meer info: https://www.nu.nl/politiek/6297089/wilders-trekt-omstreden-wetsvoorstellen-voorlopig-in-om-formatie-te-bevorderen.html

Overig Nieuws om door te nemen:

ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN