Vertaal deze pagina naar:

IS HUGO DE JONGE EEN TELG UIT DEZE FAMILIE DE JONGE? LEES EN BESTUDEER ONS ARTIKEL!

09-06-2024
Bron foto: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/opmerkelijk/nederlanders-gaan-los-over-baard-hugo-de-jonge
Bron foto: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/opmerkelijk/nederlanders-gaan-los-over-baard-hugo-de-jonge

Is Hugo de Jonge een Telg uit de familie De Jonge die in dit artikel wordt benoemd?

Als Hugo de Jonge een telg is uit de familie van goeverneur-generaal jhr. B.C. de Jonge (1931-1936) van Nederlands Indie, dan hebben wij Wereldnieuws!

Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bonifacius_Cornelis_de_Jonge_(1875-1958)

Is dit de reden dat Hugo de Jonge burgemeester (poortwachter) wordt van de wereldhaven Rotterdam?

Moet Hugo de Jonge daarom de nieuwe burgemeester van Rotterdam worden, -- de poort voor de "Nieuwe Wereldorde" in alle landen van de Verenigde Naties met als hoogste rechtscollege het Internationaal Strafhof in 's-Gravenhage --, vanuit het Grondwettelijk niet bestaande Nederland? 

Is dit de reden dat Hugo de Jonge eerder minister werd van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties?

LEES EN BESTUDEER DIT ARTIKEL, DAN BENT U OOK OP DE HOOGTE!

Tip: Ga hiernaar ook onderzoek doen!

Hugo de Jonge was van 2017 tot 2022 vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In die laatste rol was hij (volgens Wikipedia) verantwoordelijk voor de bestrijding van de corona uitbraak in Nederland. 

Sinds 10 januari 2022 is hij minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en sinds 5 september 2023 is hij ook minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties namens het Christen-Democratisch Appèl (CDA) in het kabinet-Rutte IV. 

Aanvankelijk had De Jonge slechts een ondersteunende rol bij de bestrijding van de uitbraak van het SARS-CoV-2 virus in Nederland wat onder leiding stond van minister voor Medische Zorg Bruno Bruins. Bruins zakte echter vlak na de uitbraak in Nederland tijdens een debat op 18 maart 2020 in elkaar en stapte op als minister. De Jonge kreeg vervolgens de verantwoordelijkheid over de bestrijding van het virus.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hugo_de_Jonge

Nieuwe Wereldorde (NWO)

Moet Hugo de Jonge daarom de nieuwe burgemeester van Rotterdam worden, -- de poort voor de "Nieuwe Wereldorde" in alle landen van de Verenigde Naties met als hoogste rechtscollege het Internationaal Strafhof in 's-Gravenhage --, vanuit het Grondwettelijk niet bestaande Nederland, lees daarvoor het volgende artikel in WLN nieuws:

https://wnl.tv/2024/06/06/hugo-de-jonge-wil-niet-in-nieuw-kabinet-en-zwijgt-over-rotterdam-procedure-is-vertrouwelijk/

Hugo de Jonge wil niet in nieuw kabinet en zegt over Rotterdam: 'Procedure is vertrouwelijk'

Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Hugo de Jonge (CDA) wil geen deel uitmaken van het nieuwe kabinet. Dat zegt hij in Sven op 1. Of dat betekent dat hij de politiek verlaat, laat hij in het midden. Het burgemeesterschap van Rotterdam sluit hij niet uit, maar "de procedure is vertrouwelijk en dat laat ik zo".

In zijn rol als demissionair minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening verdedigt De Jonge op 18 juni zijn Wet betaalbare huur in de Eerste Kamer. "18 juni mag ik weer flink aan de bak. Daar zie ik naar uit. Het zou zomaar mijn laatste debat kunnen zijn", zegt de bewindsman.


"Ik moet de gedachte maar toelaten dat er op enig moment een nieuw kabinet op het bordes zal staan en ik word afgelost in deze rol", zegt De Jonge, die niet beschikbaar is voor het nieuwe kabinet. "Nee, nee."

De Jonge is nog niet gebeld, maar dat heeft ook geen zin. Hij wijst iedere toenadering resoluut af, benadrukt hij. "Absoluut." Dat doet hij niet omdat hij klaar is met het werk in de politiek, maar omdat hij geen onderdeel wil zijn van het kabinet dat wordt gevormd door PVV, VVD, NSC en BBB.

Dat betekent dat De Jonge in ieder geval voorlopig afscheid neemt van politiek Den Haag. "Volgens mij was dat al een beetje duidelijk, maar het is niet zo dat ik al maanden geleden ben begonnen met een afscheidstournee. Ik wil tot de allerlaatste dag aan de slag blijven."

Rotterdam

De naam van De Jonge wordt in verband gebracht met het burgemeesterschap van Rotterdam, waar Ahmed Aboutaleb binnenkort na vijftien jaar afscheid neemt. De Jonge wil er niets over kwijt. "Ik hou heel erg van Rotterdam, daar maak ik zeker geen geheim van. Maar de procedure voor het burgemeesterschap in Rotterdam is een vertrouwelijk en dat wil ik graag zo houden."


Ontvang je al onze gratis nieuwsbrief? Meld je hier aan en mis niets van WNL!

Hij gaat zijn werk in Den Haag missen. "Er wordt vaak met wantrouwen en cynisme over de politiek gesproken, maar het is ook de plek waar je ongelofelijk veel voor elkaar kunt krijgen voor mensen. Een plek waar je heel betekenisvol kunt zijn."

Lees ook de volgende links:

Lees hierover ook de boodschap van Mark Rutte in de volgende links:

Alarm... U wordt vergiftigd!

Bonifacius Cornelis de Jonge (1875-1958)


Over Bonifacius Cornelis de Jonge (1875-1958)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Bonifacius Cornelis de Jonge Gouverneur-Generaal De Jonge tijdens een toespraak Algemeen Volledige naam Bonifacius Cornelis de Jonge Geboren 22 januari 1875 Geboorteplaats Den Haag Overleden 24 juni 1958 Overlijdensplaats Zeist Partij CHU Religie Nederlands-hervormd Titulatuur jhr. mr. Alma mater Rijksuniversiteit Utrecht Functies 1917–1918 Minister van Oorlog 1918 Minister van Marine a.i. 1931–1936 Gouverneur-Generaal van Nederlands-Indië Portaal Politiek

Bonifacius Cornelis (Bonne) de Jonge (Den Haag, 22 januari 1875 — Zeist, 24 juni 1958) was gouverneur-generaal van Nederlands-Indië. Hij was voorstander van een sterk overheidsgezag, zowel in Nederland als in Nederlands-Indië.

Familie

De Jonge was een zoon van jhr. mr. Bonifacius Cornelis de Jonge (1834-1907), president van de Haagse arrondissementsrechtbank en daarna raadsheer in de Hoge Raad der Nederlanden, en Elisabeth Henrietta Maria Philipse (1839-1927). Op 5 juli 1904 trad hij in het huwelijk met Anna Cornelia barones van Wassenaer (1883-1959), oprichter en voorzitter van het Algemeen Steunfonds voor Inheemse Behoeftigen; uit dit huwelijk werden vier kinderen geboren.

Leven en werk

De Jonge begon zijn loopbaan als ambtenaar. Als CHU-sympathisant werd hij in 1910 onder het confessionele kabinet-Heemskerk referendaris en hoofd van de juridische afdeling. Toen in mei 1917, op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog de minister van Oorlog Nicolaas Bosboom aftrad, wilde koningin Wilhelmina Hendrik Colijn terughalen. Deze diende echter een tienjarig contract uit bij de Koninklijke Bataafse Petroleummaatschappij. Hij schoof zijn geestverwant De Jonge naar voren.

Zo was de christelijke De Jonge een jaar minister van Oorlog in het vrijzinnige kabinet-Cort van der Linden. Na de Eerste Wereldoorlog kwam hij door toedoen van Colijn in dienst van de BPM en werd in 1931 gouverneur-generaal. In die functie ontving hij tweemaal NSB-leider Mussert en trad krachtig op tegen de inheemse oppositie. Hij liet Soekarno, Hatta en Sjahrir interneren in het kamp Boven-Digoel op Nieuw-Guinea. De Quay wenste hem in 1940 als 'sterke man' van de Nederlandsche Unie.

Terug in Nederland had De Jonge zich teruggetrokken op het landgoed Dennenoord in Oosterbeek, vanwege het rustige karakter van het dorp. Tijdens de Slag om Arnhem in september 1944 werd het dorp bezet door Britse parachutisten en volgde een week lang van harde gevechten. Zijn tennisbaan en gazon werden geruïneerd door granaatinslagen en loopgraven en zijn huis liep grote schade op.[1]

Onderscheidingen

Externe links


Bronnen, noten en/of referenties

  • De informatie op deze pagina, of een eerdere versie daarvan, is geheel of gedeeltelijk afkomstig van www.parlement.com. Overname was tot 1 februari 2016 toegestaan met bronvermelding.
  1. Antony Beevor (2018). De slag om Arnhem. Amsterdam: Ambo/Anthos, p.289


Bibliografische informatie

Voorganger: N.Bosboom

Minister van Oorlog 1917-1918

Opvolger: G.A.A. Alting von Geusau


Voorganger: J.J. Rambonnet

Minister van Marine a.i. 1918

Opvolger: G.A.A. Alting von Geusau


Voorganger: Jhr. A.C.D. de Graeff

Gouverneur-Generaal van Nederlands-Indië 1931–1936

Opvolger: Jhr. A.W.L. Tjarda van Starkenborgh Stachouwer 


Gouverneurs-generaal van Nederlands-Indië

Gouverneur-generaal van de VOC
Both · Gerard Reynst · Reael · Coen · Carpentier · Coen · Specx · Brouwer · Van Diemen · Van der Lijn · Carel Reyniersz · Maetsuycker · Rijcklof van Goens · Speelman · Camphuys · Van Outhoorn · Van Hoorn · Van Riebeeck · Van Swol · Zwaardecroon · De Haan · Durven · Van Cloon · Patras · Valckenier · Thedens · Van Imhoff · Mossel · Van der Parra · Van Riemsdijk · De Klerk · Alting

Gouverneur-generaal van staatswege
Van Overstraten · Siberg · Wiese · Daendels · (Britse interventie: Raffles en Fendall) · Van der Capellen · De Kock · Du Bus de Gisignies · Van den Bosch · Baud · De Eerens · Van Hogendorp · Merkus · Jan Reijnst · Rochussen · Duymaer van Twist · Pahud · Prins · Sloet van de Beele · Prins · Mijer · Loudon · Van Lansberge · s'Jacob · Van Rees · Pijnacker Hordijk · Van der Wijck · Rooseboom · Van Heutsz · Idenburg · Van Limburg Stirum · Fock · De Graeff · De Jonge · Tjarda van Starkenborgh Stachouwer

Categorieën:

CHU-politicusGouverneur-generaal van Nederlands-IndiëNederlands ambtenaar
Nederlands minister van MarineNederlands minister van OorlogNederlands persoon in de Eerste WereldoorlogDe Jonge


Deze Wikipedia pagina is voor het laatst bewerkt op 7 mei 2024 om 19:42.

De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc., een organisatie zonder winstoogmerk.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bonifacius_Cornelis_de_Jonge_(1875-1958)

ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN