Vertaal deze pagina naar:

DE BIECHT VAN BODYGUARD CHARLIE DA SILVA OVER KLAAS BRUINSMA EN MABEL WISSE SMIT

16-12-2022
Bron foto: https://gpdhome.typepad.com/nieuwsberichten/2007/12/mabel-ken-jij-m.html
Bron foto: https://gpdhome.typepad.com/nieuwsberichten/2007/12/mabel-ken-jij-m.html

Volgens de versie van Mabel Wisse Smit maakte ze direct een einde aan haar contact met Klaas Bruinsma toen ze erachter kwam dat hij een crimineel was, maar klopt dat wel met de werkelijke feiten?

Vrienden van Mabel Wisse Smit moesten zwijgen over haar verleden met de vermoorde crimineel Klaas Bruinsma toen ze zich ging verloven met prins Johan Friso.

Bron: https://www.bndestem.nl/overig/verleden-mabel-en-bruinsma-taboe~ae34eb04/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Neeltje Jacoba

In 1989 werd het schip 'Neeltje Jacoba' verkocht aan Klaas Bruinsma. Deze zou met zijn lijfwacht Charlie da Silva op het schip hebben gewoond nadat Bruinsma uit het Amstel Hotel zou zijn gezet. In een geruchtmakend televisie-interview met Peter R. de Vries, dat op 2 oktober 2003 werd uitgezonden, verklaarde Da Silva dat hij Mabel Wisse Smit aan boord had ontmoet en Bruinsma en Wisse Smit ontbijt op bed had gebracht.

In 1991 liet Bruinsma het schip door advocaat John Engelsma op papier voor driehonderdduizend gulden verkopen aan de door hemzelf opgerichte stichting "Tot Behoud van de Traditionele Motorbedrijfsvaartuigen" te Enkhuizen, om het buiten eventuele beslagleggingen door de belastingdienst te houden. Desondanks legde de belastingdienst beslag op drie schepen van Bruinsma, waaronder de Neeltje Jacoba, kort nadat hij in 1991 door Martin Hoogland was geliquideerd.

Bron:  https://www.oudereddingsglorie.nl/cms/neeltje-jacoba/

Doe zelf ook onderzoek, beluister en bekijk de onderstaande video.

Dat Charlie Da Silva op 50:32 minuut begint te twijfelen met antwoord geven is voor ons, zonder twijfel, een bewijs dat Charlie de waarheid spreekt. Want op die vraag antwoord geven kon, zeker in die tijd toen het hot item was, echt problemen opleveren voor Mabel. Want als Charlie 'Ja' zegt' hadden de kranten vol gestaan met bewijs van medeplichtigheid. Nu bevestigt Da Silva alleen dat Mabel wist 'wie' Klaas Bruinsma was. En dat er koffers met geld aan boord kwamen.

Dat kun je op 1.000 manieren interpreteren!

Deze uitzending mag volgens bepaalde redenen niet meer uitgezonden worden.

Niet RVD maar EndemolShine zat achter blokkeren van beelden prinses Mabel

Niet de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), maar producent EndemolShine Nederland heeft besloten om de beelden van de uitzending van Peter R. de Vries rond het verleden van prinses Mabel niet meer te tonen. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf tegen deze site. 

Zondagavond verklaarden misdaadverslaggever Kees van der Spek en voormalig SBS-directeur Tina Nijkamp bij het programma Humberto dat beelden van die geruchtmakende uitzending door de RVD 'geblockt' zijn en daarom niet konden worden getoond in het programma van Humberto Tan. Een woordvoerder van de dienst, die de communicatie rond het Koninklijk Huis verzorgt, stelt dat 'van een beperking geen sprake is'.

Bron: https://www.destentor.nl/show/niet-rvd-maar-endemolshine-zat-achter-blokkeren-van-beelden-prinses-mabel~ab538ebd/

Humberto Tan durfde het op 29 mei 2022 niet aan om in zijn talkshow beelden uit te zenden van het interview dat Peter R. de Vries in 2003 had over prinses Mabel. "Er ligt een block van de RVD."

Over prinses Mabel Wisse Smit

Mabel Martine Wisse Smit is op 11 augustus 1968 in Pijnacker geboren als oudste dochter van de heer H. Los en mevrouw F. Kooman. Na het overlijden van haar vader in 1978 hertrouwde haar moeder met de heer P. Wisse Smit. In 1984 nam Prinses Mabel officieel zijn achternaam aan.

Bron: https://www.koninklijkhuis.nl/leden-koninklijk-huis/koninklijke-familie/prinses-mabel

'Mabelgate'

Affaire-Bruinsma ('Mabelgate') Nadat in juni 2003 haar verloving met prins (Johan) Friso was aangekondigd, kwam in de openbaarheid dat Wisse Smit in de periode 1989–1990 bevriend was geweest met drugsbaron Klaas Bruinsma. Het zou gaan om een liefdesrelatie.

Op de website mediacourant.nl staat het volgende geschreven over Mabel:

Ze (de video's) liggen voor het oprapen op YouTube, maar toch durfde Humberto Tan het gisteren niet aan om de beelden uit te zenden van het geruchtmakende interview dat Peter R. de Vries in 2003 had over prinses Mabel. Er werd aan tafel heel schimmig gedaan over de reden daarvoor. 

"We spraken net voor de uitzending af dat het een rechtenkwestie is!"

Mabel-interview

Humberto had het in zijn talkshow met twee gasten over het oeuvre van Peter R. de Vries: zijn vroegere rechterhand Kees van der Spek en voormalig SBS 6-baas Tina Nijkamp. Er werden allerlei spraakmakende momenten uit zijn carrière besproken en ook het geruchtmakende Mabel-interview kwam voorbij.

Peter R. de Vries reisde in 2003 af naar Chili om daar Charlie da Silva te interviewen. "Prinses Mabel heeft een relatie gehad met een crimineel, Klaas Bruinsma. Het was: wel of niet, wel of niet? Er was een getuige in Chili (Charlie, red.), een ex-bodyguard van Klaas Bruinsma, en die wist daar meer van", legt Kees uit.

De Humberto-kijker kreeg vervolgens géén fragment voorgeschoteld. "Het grappige is dat jullie over de uitzending met Mabel beginnen. Wij wilden dat heel graag laten zien, maar dat kan niet meer. Die fragmenten van Mabel zitten achter slot en grendel. Niemand krijgt dat meer", aldus de gastheer.

Kees: "Na afloop is dat nooit meer uitgezonden. Dat is een rechtenkwestie."

Tafelgast Peter Pannekoek verbaasd: "Maar rechten van wat?"

Kees: "Hahaha."

Peter: "Wat is dit voor schimmig iets?"

Kees verklapt daarop dat er voorafgaand aan de uitzending is afgesproken om de reden geheim te houden. "We zitten dus net daarvoor te zeggen: 'Weet je wat, als ze ernaar vragen, dan zeggen we gewoon dat het een rechtenkwestie is.' Goed idee!"

Alle tafelgasten beginnen daarop te lachen. Humberto: "Wacht even! Nu weten de kijkers niet waarom jullie lachen! Of jullie vertellen het of…"

Kees: "Ik weet het ook niet! Ik denk RVD (Rijksvoorlichtingsdienst, red.)!"

Tina: "RVD."

Kees: "RVD."

Peter: "De RVD? En die kan iets blocken wat jullie journalistiek hebben uitgezocht?"

Tina: "Nou, Endemol is rechthebbende van de beelden en die hebben aan de redactie van Humberto laten weten: 'Luister, er zit een block op.' (…) Ik heb het bij Endemol nagevraagd vanmiddag, want de redacteur belde mij daarover, en ehh… Endemol heeft er niks mee te maken, maar het mag gewoon niet meer. Daar zit een block op."

Humberto: "Dit is een programma op zich, hè, wat hier nu gebeurt!"

Columnist Jan Dijkgraaf vindt het ongelooflijk. "Dus de arm van de Koninklijke Familie reikt zo ver, dat jullie via de 'voorlichters' van Mark Rutte kunnen bepalen welke beelden de publieke én de commerciële omroepen in Nederland wel en niet mogen uitzenden", schrijft hij in zijn beruchte Briefje van Jan-column.

Hij vervolgt: "En dan niet omdat jullie portretrecht wordt geschonden ofzo, maar omdat de inhoud jullie niet aanstaat. Ik vind dat eng. Heel eng."

Website: https://www.mediacourant.nl/2022/05/humberto-tan-durft-beelden-mabel-niet-uit-te-zenden-dit-is-heel-eng/

De bewuste beelden die niet mochten worden uitgezonden bij Humberto op TV

ONZE NIEUWSTE ARTIKELEN