Vertaal deze pagina naar:

GROTE ONTHULLINGEN VAN ESMEE DE KONING VOORZITTER VAN DE SP IN BERGEN OP ZOOM

19-11-2023

Esmee de Koning uit Steenbergen (dochter van Peter de Koning) is sinds mei 2023 de voorzitter van SP Bergen op Zoom / Brabantse Wal. 

Deze jonge dame Esmee de Koning zit vol ambitie en is hard bezig om voor de SP in de politiek voet aan de grond te krijgen. Haar gedachten hierover probeert ze regelmatig in een column te beschrijven op de website van de SP in Bergen op Zoom.

Esmee de Koning schrijft het volgende over zichzelf:

Ik ben Esmee de Koning, ik ben 26 jaar oud en kom uit Steenbergen. Ik studeer rechtsgeleerdheid aan de universiteit van Tilburg en ben sinds 2021 lid van de SP. Sinds 2023 ben ik tevens bestuurslid geworden van de afdeling Bergen op Zoom. Hiervoor ben ik jaren werkzaam geweest bij een belangenstichting waar ik mensen hielp met problemen met de overheid of bedrijven.

Verder heb ik veel hobby's en interesses, ik ben een echte duizendpoot. Mijn grootste hobby's zijn tekenen, sporten, politiek en studeren. Wat mij het meest interesseert aan het recht en de politiek is de ongelijkheid tussen de overheid, bedrijven en burgers

De overheid of een bedrijf kan beslissingen nemen die een zware invloed hebben op ons leven. Overheidsorganen en bedrijven hebben deskundige, specialisten, macht, juristen en geld tot hun beschikking. Terwijl er van ons als burger wordt verwacht hier weerstand tegen te kunnen bieden. Lokaal probeer ik al jaren mensen te helpen en wil dit op provinciaal niveau blijven doen. Een eerlijk en goed functionerend bestuur vind ik daarom erg belangrijk. 

Er moet zoveel eerlijker en makkelijker kunnen in onze provincie.

Esmee de Koning schrijft goede Columns

In oktober 2023 schreef Esmee de Koning op de website van de SP in Bergen op Zoom een column over de tikkende tijdbom in Gaza.

Lees HIER of hieronder haar bijdrage van oktober 2023.

De tikkende tijdbom in Gaza

Als internationaal rechtenstudent heb ik deze weken mijn vakgebied voor mijn ogen zien falen.

Alle vooroordelen in nog geen maand tijd bevestigd door de stapels lijken en de kapot geschoten gebouwen in Gaza. De internationale gemeenschap grijpt niet in, laat zich leiden door politieke keuzes gebaseerd op eigenbelang en heeft de dood van 8.306 Palestijnen niet kunnen voorkomen in dit conflict. 

Een slachtoffer aantal drie keer zo hoog als de aanslagen op de Twin Towers op 11 september 2001. De escalatie in Israël en Gaza is het product van de internationale gemeenschap die decennialang tekort is geschoten en niet heeft ingegrepen.

Bron (fot0)

Werkelijke machthebbers achter de schermen 

Is rechtenstudente Esmee de Koning en SP voorzitter in Bergen op Zoom ook op de hoogte wie de werkelijke machthebbers zijn achter de schermen die vele doden in Gaza op hun geweten hebben en die dit werkelijk allemaal veroorzaken? Waarschijnlijk (nog) niet. Wij, de redactie van de Waarheidskrant, De Nieuwe Media, raden Esmee de Koning aan om zichzelf te informeren over ons eerdere artikel (zie onder).

In augustus 2023 schreef Esmee de Koning op de website van de SP in Bergen op Zoom een column over haar moeder die overleed aan een chemokuur.

Lees HIER of hieronder haar bijdrage van augustus 2023.

Geld of je leven? Wat ben jij waard voor de Nederlandse gezondheidszorg?

Door: Esmee de Koning(Voorzitter SP Bergen op Zoom)

Nog wat wranger toen ik jaren later stuitte op een nieuwsartikel uit 2019. Via een simpele DNA test kan voorkomen worden dat mensen overlijden aan hun chemokuur. Deze test kost 75 euro per patiënt. Hoewel de groep die gered kan worden met deze test klein is, kan het 80 mensen per jaar redden, mensen zoals mijn moeder.

Waarom wordt deze test niet gebruikt? Ik kan maar één reden bedenken: marktwerking in de zorg. Wat is het eigenlijk? Simpelweg, dat bedrijven de taken in de zorg vervullen in plaats van de overheid. Een ziekenhuis is dus in handen van een bedrijf in plaats van de overheid.

En wat doet een bedrijf? Die maakt winst. Dus wanneer een geneesmiddel zoals deze DNA test of medicijnen niet winstgevend genoeg zijn, (het kost meer geld dan het levens redt) wordt het niet gebruikt.

Onze gezondheidszorg wordt gerund als een McDonalds. Ze hebben targets, er moet gegroeid worden en alles moet zo efficiënt en snel mogelijk. En wanneer jouw Big Mac niet genoeg klanten meer trekt verdwijnt deze netjes van het menu.

Probeer ik nu met een zielig verhaaltje of over de rug van mijn overleden moeder politieke zieltjes te winnen? Nee, absoluut niet. Dit is de kei en keiharde werkelijkheid van ons zorgsysteem en de achterliggende farmaceutische industrie. Het systeem waar je genezing een optelsom is en aan de onderkant van de rekening genoeg levens moet redden in verhouding met de kosten, waar derdewereldlanden geen coronavaccinatie konden krijgen omdat farmaceutische bedrijven hier een patent op hadden en waar jouw gezondheid niets meer is dan een product.

De toename van bedrijven in de zorg maakt ons tot een identiteitsloos prijskaartje, het kost ons ziekenhuizen, huisartsen, thuiszorgers en mensenlevens.  (Bron Column).

Wij wensen de beide dochters (Esmee de Koning en Sherda de Koning) van Carolien Kruf en al haar dierbaren, alsnog heel veel sterkte met het vroegtijdige overlijden van hun moeder door een chemokuur.

De verantwoordelijken voor het vroegtijdig overlijden van Carolien Kruf (dichteres) door een chemokuur dienen verantwoordelijk en aansprakelijk te worden gesteld en hun passende straf te krijgen.